detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.04.2023 11:34
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року
Побиття військового священником Московського патріархату та перша дипломована військова капеланка.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Загибель російського пропагандиста Максима Фоміна, більш відомого як Владлен Татарський, у блоці  «Ради» коментував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Нагадаємо, що 2 квітня «воєнкора» підірвали у Санкт-Петербурзі, в кафе, яке належить керівнику «вагнерівців» Євгенію Пригожину. Того ж дня Інститут вивчення війни (ISW) опублікував звіт, у якому йдеться, що вбивство Татарського могло бути безпосереднім попередженням для Пригожина.

Деокупацію Криму та інших тимчасово окупованих територій обговорили з політичним коментатором Валентином Гладких. Крім нього, з регулярних гостей «Ради» також включалися експерт аналітичного центру «Об’єднана Україна» Петро Олещук, директор громадської організації «Міжнародна асоціація малих громад» Олексій Буряченко та Олексій Якубін, який фігурує у базі псевдосоціологів видання Texty.org.ua. Зауважимо, що наразі база не оновлюється.

Виселення представників Московського патріархату з території Києво-Печерської лаври та спроби потрапити на територію Лаври Державної комісії з приймання та передачі майна у блоці телеканалів ICTV та СТБ коментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Попередньої доби з ним говорили на цю тему у гостьовій студії «Ради», а 31 березня — у студії Суспільного.

Також до гостьової студії телеканалів ICTV та СТБ запросили першу в Україні дипломовану військову капеланку Олександру Андріяшину.

Побиття українського військового священником УПЦ МП у Хмельницькому у блоці телеканалу «Ми — Україна» коментувала речниця місцевого обласного управління національної поліції. А про російсько-китайські стосунки говорили з головою правління громадської організації «Українська асоціація китаєзнавців» Вітою Голод.


У рубриці Олексія Фадєєва «Акцент» говорили про російські наративи та інформаційно-психологічні спецоперації. До студії запросили експертів громадських організацій: Олександра Солонтая («Інститут політичної освіти») та Івана Ступака («Український інститут майбутнього»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY