detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.03.2023 10:44
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2023 року
Співпраця США та України, виїзна студія «1+1» у Празі та життя фермерів

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Підтримку України з боку США у блоці «Ми — Україна» оцінював політкоментатор Дмитро Абрамсон. Він говорив  про збільшення фінансової допомоги Україні та її зв'язок з майбутніми президентськими виборами у Штатах. Також про США та Україну спілкувалися з депутатом округу Рок, штату Вісконсин Юрієм Рашкіним, який свого часу вів програми про Росію на американському радіо. Обидва коментатори системно долучаються лише до гостьових студій телеканалу «Ми — Україна».

Загалом у блоці «Ми — Україна» було чотирнадцять гостьових включень.

У блоці Суспільного повторили інтерв’ю з військовослужбовцем та нардепом VII та VIII скликань Єгором Фірсовим. Вперше  його транслювали 6 березня.

З нагоди інавгурації нового президента Чехії Петера Павела команда «1+1» організувала виїзну студію у Празі. До неї запросили старшого аналітика центру «Європейські цінності» Давида Стуліка, редактора «Радіо Свобода» Ростислава Хотина, волонтера Яна Полака та переселенку з Києва Олесю Гнатюк.

Двічі у нацмарафоні включали грузинську парламентарку та колишню керівницю Національної поліції України Хатію Деканоїдзе — у блоках Суспільного та «1+1».

Про зерновий коридор у блоці «плюсів» говорили з нардепом Сергієм Лабазюком («За майбутнє»). Він дав власну оцінку зерновій угоді та розповів про настрої українських фермерів. Згодом, з його колегою по депутатській групі Іваном Чайківським («За майбутнє») життя аграріїв обговорювали у блоці «Ради».

Інформацію Головного управління розвідки про плани росіян влаштувати провокацію на білорусько-українському кордоні у гостьовій студії «Ради» коментував радник керівника Офісу президента  Сергій Лещенко. Крім того, з ним говорили про російську пропаганду.


Цю ж тему продовжили з керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим. Він розповів про залученість російських пропагандистів до протестів у Грузії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY