Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 лютого 2023 року

26 Лютого 2023
1086

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1086
Пресконференція Володимира Зеленського, прозорість Верховної Ради та річниця «Єдиних новин».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Пресконференцію президента Володимира Зеленського у блоці телеканалу «Ми — Україна» обговорювали з політкоментатором Валентином Гладких. Він стверджував, що важливо звернути увагу на питання західних журналістів, оскільки вони ілюструють, що цікавить закордонну аудиторію. Та ділився, які саме заяви Зеленського йому сподобались, зокрема, бажання президента зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпінем. 

Про світову безпеку та роботу українського дипломатичного корпусу говорили з заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою. Далі в етері показали інтерв’ю зі ще одним представником Офісу президента Михайлом Подоляком.

Про ймовірність заборони висвітлення роботи Верховної Ради у блоці Суспільного говорили з народними депутатами Ярославом Железняком («Голос») та Олександром Качурою («Слуга народу»). Нагадаємо, що 23 лютого парламент у першому читанні підтримав законопроєкт щодо заборони поширення інформації про пленарні засідання парламенту під час дії воєнного стану. Ярослав Железняк заявив, що проти цього законопроєкту, оскільки, за його підрахунками, про все, що відбувається у парламенті знають принаймні 15 тисяч людей. Мова йде про нардепів, їхніх помічників, апарат Верховної Ради, позаштатних працівників. У той же час Качура стверджував, що заборона необхідна, аби унеможливити атаку на парламент. Далі цю тему обговорювали з політкоментатором Миколою Давидюком.

Про десятий пакет санкцій у блоці «1+1» розповіла кореспондентка «Радіо Свободи» у Брюсселі Зоряна Степаненко. Вона детально описала зміст санкційного пакета, зокрема припинення ліцензій на мовлення для двох російських ресурсів, які вважаються пропагандистськими. Проте, яких саме, вона не уточнила.

Далі про російські пропагандистські наративи в гостьовій студії «1+1» розповідала засновниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська.

Про річницю роботи національного марафону «Єдині новини #UAРазом» у блоці телеканалу «Рада» говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Міністр розповів про те, як формувався марафон: на початку повномасштабного вторгнення представники каналів прийшли до нього й запропонували об’єднатися. Також Ткаченко описував, як змінився марафон протягом року, наприклад, до нього додався підсумковий випуск новин та документальні фільми. Крім того, міністр закликав «зберігати єдність, бо сьогодні марафон — єдине джерело верифікованої інформації від влади». Детальніше про те, що відбувається за лаштунками трансляції, читайте у тексті «Детектора медіа».

У програмі Олександра Шульги «Без вас» про війну та втрати росіян говорили з полковником запасу Збройних сил Владиславом Селезньовим, політкоментатором Ігорем Поповим та радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1086
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду