detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
12.02.2023 14:57
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року
Ситуація в українській енергетиці, повтори у нічному слоті марафону та експерти телеканалу «Рада».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний слот марафону, в якому працювала команда телеканалів ICTV і СТБ, складався з повторів етеру попередньої доби. Крім випусків новин, повторили інтерв’ю з військовослужбовцем бригади «Рубіж» Станіславом Петряковим та  французьким режисером Мішелем Хазанавічусом.

Про відставку молдовського уряду та намагання Кремля розхитати ситуацію у Молдові у блоку телеканалу «Рада» говорили з широкопрофільним політкоментатором Георгієм Біркадзе. Він сказав, що попри те, що у Молдові відсутня війна, там все одно складна економічна ситуація. Також, за словами Біркадзе, Кремль вкладає гроші у пропаганду, аби впливати на думку молдовського суспільства. Через це 22% громадян Молдови вважають, що росіяни захищають Донбас, ще 12% переконані, що росіяни борються з фашизмом в Україні. Біркадзе регулярно долучається до національного марафону, коментуючи найчастіше питання міжнародної та української політики, але часом і якісь інші. Зокрема, попередньої доби він коментував значення міжнародного турне Володимира Зеленського.

Крім Біркадзе цього дня говорили з політкоментаторами Богданом Ференсом та Вадимом Денисенком.

Роботу енергетиків, ліміти електроенергії та захист енергомереж у гостьовій студії ради коментував народний депутат України Андрій Жупанін. Зокрема він розповідав про зловживання обленерго у питанні розподілів лімітів електроенергії.

Позбавлення російських артистів українських державних нагород у блоці Суспільного обговорили із телеведучою і співачкою Анжелікою Рудницькою, міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком  і актором Богданом Бенюком.

Про соціологічні дослідження в Росії та ставлення росіян до війни у блоці Суспільного говорили з керівником центру «Ікар» Олександром Шульгою. 10 лютого про це саме з ним говорили у блоці телеканалу «Інтер». Нагадаємо, що Олександр Шульга веде авторський проєкт «Без вас» у блоках «Ради» у марафоні «Єдині новини».

Далі показали інтерв’ю з журналістом Мстиславом Черновим, який фотографував у Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення. Раніше команда Суспільного зробила інтерв’ю з його напарником Євгеном Малолєткою, яке показували в етері 24 січня 2023 року.

З виробником українських безпілотників Володимиром Яценком говорили про розміщення підприємства в одній із країн Європи та процес виробництва. Зазначимо, що Яценка також протитрували як співзасновника «Монобанку», що не має стосунку до теми включення. Це вже не перша розмова з ним про безпілотники, які виробляє його підприємство. Хоча як ньюзмейкер Яценко більше відомий в контексті розслідування зловживань «Приватбанку» до націоналізації.

О 19:30 в етері нацмарафону показали інтерв’ю з військовослужбовцем бригади «Спартан» Максимом Кіріченком. Розмова вийшла у рамках проєкту телеканалу «Ми — Україна», спрямованого популяризувати нове формування штурмових бригад «Гвардія наступу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY