Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року

10 Лютого 2023
1055

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1055
Візит Зеленського до Європарламенту, ліквідація радянських пам’ятників та формування «Гвардії наступу».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному слоті «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя». Ведучий Дмитро Чистяков говорив зі співачкою Марією Бурмакою. Також уночі повторили випуск програми «Акцент», який був в етері попередньої доби.

У блоці «Ради» виступ президента України Володимира Зеленського у Європарламенті обговорювали з політкоментатором широкого профілю Георгієм Біркадзе. Він висловив свою оцінку цьому виступу, а також сказав, що Україна матиме в Європі вагу не меншу, ніж має Велика Британія. Біркадзе регулярно коментує в етері Ради питання української та міжнародної політик, а також гуманітарної ситуації, хоча звідки в нього експертність у цих сферах, не знає ніхто. Згодом у блоці «Ради» закордонні візити Зеленського також обговорювали з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Далі в етері марафону показали саме відео виступу Зеленського, а також спільну пресконференцію президента України та президентів Європейської Ради та Єврокомісії.

З міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком говорили про ліквідацію пам’ятників Ватутіну та Чкалову у Києві. Він сказав, що ці два пам’ятники мають бути перенесені, а далі буде дискусія про пам’ятник Щорсу. Ткаченко сказав, що ліквідація пам’ятників — тривалий процес, який потребує вилучення пам’яток з реєстру. Також він розповів про поїздку до Полтави, місцева влада якої не бачить причин боротись з маркерами російської культури в Україні.

Про роботу Верховної Ради України говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона розповіла, які рішення парламенту вважає найважливішими. Розмова з нею тривала близько 10 хвилин. Найчастіше депутатку включають у блоках Ради та ICTV/СТБ.

Традиційно для цього тижня ввечері показали нове інтерв’ю з представником новоствореної «Гвардії наступу». Цього разу говорили з майором зі штурмової бригади  «Карадаг» Владиславом Козирєвим. Говорили про шлях військового, війну і та підготовку бійців. Ці інтерв’ю — проєкт телеканалу «Ми — Україна». Зокрема, 6 лютого вже говорили з представником бригади «Буревій», а 7 лютого — з офіцером «Червоної калини» та 8 лютого з військовим зі штурмового батальйону «Азов».

Наприкінці доби у блоці Суспільного показали інтерв’ю з президентом британської асоціації повітряних і космічних сил Грегом Бегвелом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду