detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
07.02.2023 09:19
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року
Боротьба з корупцією, землетрус у Туреччині та повтори у нічному слоті марафону.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний слот марафону, у якому працювала команда «1+1», складався з повторів. Цієї ночі повторили не лише фрагменти етеру попередньої доби, а й частини випусків «Нічної варти», які були в етері 19 та 25 січня. Зокрема розмови з донецьким краєзнавцем Михайлом Кулішовим і директоркою Інституту демографії та соціальних відносин Еллою Лібановою. Під час показу плашки «повтор» на екрані не було. Заповнення нічого блоку повторами не характерне для «1+1», зазвичай канал принаймні показує свіжу «Нічну варту».

Блок телеканалу «Інтер» розпочався з повтору інтерв’ю Анастасії Даугуле з українським музикантом Колею Сергою.

Про боротьбу проти корупції, «резонансні звільнення» та «чистки» у гостьовій студії «Інтера» говорили політкоментатором Олексієм Буряченком. Розмова тривала майже 40 хвилин. Буряченко регулярно долучається до національного марафону: з 1 травня 2022 року його включали до блоків різних телеканалів 74 рази.

Про землетрус у Туреччині у блоці ICTV/СТБ говорили з журналістом Імраном Усеїновим. Він переповів інформацію, оприлюднену турецькими сейсмологами, описав ситуацію зі зв’язком та можливість комунікувати з тими, хто перебуває в центрі подій. Журналіст сказав, що його команда намагається зв’язатись з українським посольством, аби дізнатись, чи є серед постраждалих українці. Говорили й про постраждалих у Сирії. Також про землетрус та можливих постраждалих українців говорили послом України у Туреччині Василем Боднаром. На момент включення інформації про українців не було, проте посольство отримало 20 звернень.

Про створення прикордонної бригади «Гвардія наступу» говорили з речником Державної прикордонної служби України Андрієм Демченком. Він сказав, що в першу чергу до лав бригади чекають добровольців, зокрема й тих, хто звільнився із армії. Штурмова бригада прикордонників матиме назву «Сталевий кордон». У блоці телеканалу «Ми — Україна» про створення штурмових бригад говорили з солдатом, який увійшов до бригади «Буревій», Андрієм Самарським.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY