Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року

2 Лютого 2023
945

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
945
Світова загроза від Ірану, поїздка Руслана Стефанчука до Франції та день обшуків.
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Наживо до нічної студії телеканалу «Ми — Україна» включався політкоментатор Валентин Гладких. З ним говорили про Бориса Джонсона, підтримку України та міжнародну політику. Розмова тривала понад 30 хвилин. Гладких регулярно долучається до гостьових студій каналів-учасників марафону «Єдині новини #UAРазом».

Перші три години блоку Суспільного присвятили обговоренню ситуації на передовій. До гостьової студії долучились армійські речники, воєнні експерти та військовослужбовці. Зокрема, говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, воєнними експертами Сергієм Грабським та Владиславом Селезньовим.

Крім того, показали інтерв’ю з британським військовим аналітиком Ніколасом Драммондом. Він розповів про військову допомогу міжнародних партнерів, надання танків і (поки що не надання) винищувачів, а також намагання світової спільноти уникнути ескалації війни. За словами Драммонда, мета військової допомоги — дати українським військовим можливість перемогти російських окупантів та звільнити території.

З головним редактором порталу «Україна по-арабськи» Мохаммадом Фараджахалом у блоці «1+1» говорили про удар дронів по військових базах в Ірані. Він розповів, що удари по військово-промисловому комплексу Ірану являли собою конкретні послання, зокрема про Україну, США та Саудівську Аравію. Зокрема удару по дронах було завдано через те, що іранські дрони використовуються не лише в Україні: вперше їх застосували у Саудівській Аравії й уже тоді говорили, що Іран — не регіональна, а світова загроза.

Гостьову студію телеканалу «Рада» розпочали з включення голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука. Він розповів про свою поїздку до Франції, її ймовірні результати та переговори з партнерами.

Також у блоці «Ради» показали сюжет про обшуки в Ігоря Коломойського та у київській податковій. Далі тему захисту української економіки та обшуків обговорили із радницею з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяною Сапьян та речником Служби безпеки України Артемом Діхтяренком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
945
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду