Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2023 року

6 Лютого 2023
749

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
749
Розмова з міністром оборони Польщі, формула миру Зеленського та корупційні скандали в міноборони.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний слот марафону, у якому цієї доби працювали команди телеканалів ICTV та СТБ, складався з повторів. «Детектор медіа» у моніторингах не раз писав, що марафон має проблеми з контентним наповненням нічного блоку. Тимчасово проблему розв’язали, коли нічні етери повністю віддали новоствореному каналу «Ми — Україна». Проте з переходом каналу до загальної сітки наповнення нічного блоку знову почасти почало складатись з повторів.

У блоці «Ради» показали інтерв'ю Ганни Гомонай з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком. Зокрема говорили про навчання українських військових, танки Leopard, візит до України та підтримку українських біженців у Польщі. Під час інтерв’ю він сказав, що вільна Україна означає вільну Польщу. Також Блащак висловив упевненість, що Україна переможе Росію і звільнить свої території в межах 1991 року.

Також показали інтерв’ю Вадима Колодійчука з послом Європейського союзу в Україні Маті Маасікасом. З ним говорили про підтримку Євросоюзу, проведення саміту «Україна — ЄС» та надання грошової допомоги як Україні, так й українцям, які виїхали з країни. Також говорили про формулу миру Зеленського та її підтримку з боку ЄС.

Загалом до блоку «Ради» цієї доби долучились 26 гостей. Серед експертів, які регулярно коментують події, говорили з керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном, директором Центру досліджень енергетики Олександром Харченком, директором Українського інституту майбутнього Вадимом Денисенком та політкоментатором Олексієм Буряченком.

Про громадський нагляд за роботою і закупівлями Міністерства оборони та доцільність перебування міністра Олексія Резнікова на посаді в офлайн-студії «1+1» говорили з першим заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком, політичним психологом Олегом Хом’яком, експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком та політкоментатором Олександром Солонтаєм.

Показали інтерв’ю Наталії Мосейчук з командирами новоствореної бригади «Азов» Богданом Кротевичем та Іллею Самойленком. Говорили про проєкт створення штурмових бригад «Гвардія наступу». Під час розмови Кротевич сказав, що російські окупанти далеко не дурні, тому не варто їх недооцінювати, як і переоцінювати власні сили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
749
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду