Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 лютого 2023 року

5 Лютого 2023
966

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
966
Нова державна антикорупційна програма, створення штурмових бригад «Гвардія наступу» та повтори у нічному слоті марафону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний слот Суспільного наповнили повторами, а також повторили інтерв’ю зі стендаперкою Настею Зухвалою та фотографом Євгеном Малолєткою.

З нового цієї доби у блоці Суспільного показали інтерв’ю з дизайнеркою Оксаною Караванською, британським воєнним кореспондентом Полом Конроєм та спортивним журналістом Суспільного Дмитром Лазуткіним.

Про російські фейки у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з виконавчим директором  фактчекінгової команди Stopfake Русланом Дейниченком. Він розповів, що російські фейки спрямовані на досягнення декількох ключових цілей. Всередині російського суспільства вони мають створювати переможний настрій та викликати так зване «побєдобєсіє». Тоді як в українському суспільстві повинні поширювати паніку. Також він розповів про використання для поширення пропаганди музики, токшоу та мультфільмів. Таким чином росіяни занурюють людину в єдиний інформаційний простір, у якому домінує одна думка.

А з речником Національної гвардії України Русланом Музичуком говорили про створення Міністерством внутрішніх справ штурмових бригад «Гвардія наступу» (шість таких бригад підпорядковуватимуться саме Національній гвардії). Він розповів, що перше, що чекає добровольця у бригаді — підготовка, оскільки основу кожної з бригад становлять досвідчені військові, деякі з яких боронять Україну з 2014 року. Також він розповів, що добровольці бригад отримують такі самі соціальні гарантії та грошове забезпечення, як усі військові. Залучення до бригади може відбуватись через підписання контракту або мобілізацію.

Нову державну антикорупційну політику у слоті ICTV/СТБ обговорили із заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції Андрієм Вишневським. Запуск нової програми він аргументував тим, що не досить лише карати корупціонерів, необхідно запобігати корупції. Зокрема багато сервісів переведуть у суто цифровий формат, аби мінімізувати контакт людини з чиновником.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
966
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду