Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 грудня 2022 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 грудня 2022 року

1 Січня 2023
1555

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 грудня 2022 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1555
Закон «Про медіа», підсумки року у студії Суспільного і Кирило Буданов у рубриці «Обличчя року».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 грудня 2022 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 грудня 2022 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок ICTV/СТБ складався з повторів. Зокрема, повторили інтерв’ю Вадима Карп’яка із дружиною президента України Оленою Зеленською, яке було в етері попередньої доби.

Закон «Про медіа» у блоці «Ради» обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук. За її словами, законотворці працювали над тим, щоб громадяни отримували перевірену інформацію, а діти були захищені від шкідливого контенту. Також вона сказала, що було важливо дати регулятору повноваження. Вона нагадала, що закон набере чинності 31 березня.

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів у гостьовій студії «Ради» про роботу на міжнародній арені і боротьбу з російською дезінформацією. Він сказав, що відключення російських телеканалів — результати роботи міністерства. Також, за словами Ткаченка, географія боротьби з російською дезінформацією має розширюватись за межі Європи і США. Щодо пам’ятників радянським солдатам Ткаченко сказав, що розроблений урядовий законопроєкт, який унормує перенесення пам’ятників, пов’язаних із русифікацією та радянізацією.

У рубриці «Обличчя року» від «Ради» цього дня показали інтерв’ю з керівником Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирилом Будановим.

У блоці Суспільного говорили про підсумки року на воєнному та міжнародному напрямах. До обговорення першого блоку долучили воєнних експертів Дениса Поповича та Петра Черника, а також військовослужбовця Юрія Сиротюка. Про міжнародну політику говорили з директором програм інституту політичної освіти Олександром Солонтаєм і народними депутатками України Марією Мезенцевою та Іванною Климпуш-Цинцадзе.

У блоці «1+1» показали спеціальний випуск новорічного етеру. У студії «1+1» та на вуличних студіях працювали Наталія Мосейчук, Марічка Падалко, Алла Мазур, Наталія Островська, Святослав Гринчук, Костянтин Грубич і Соломія Вітвіцька.

О 23 годині в етері національного марафону розпочався концерт «Єдині. Новий Рік разом», а о 23:45 показали промову президента України Володимира Зеленського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1555
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду