detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.01.2023 12:48
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року
Інтерв’ю з Сергієм Притулою, стан Михайла Саакашвілі і показ фільму «Крути 1918».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

Блок «Інтера» складався з повторів. Блок «1+1» розпочали з повтору токшоу «Нічна варта» й зокрема з розмови з директором Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова Василем Лазоришинцем.

Про Михайла Саакашвілі та умови його утримання у Грузії у блоці «1+1» говорили з лідеркою фракції парламенту Грузії «Єдиний національний рух» Хатією Деканоїдзе, а у блоці Суспільного з членом цієї партії Ґіорґі Барамідзе. Зокрема, Деканоїдзе розповіла, що Саакашвілі отруїли, оскільки у його тілі було знайдено важкі метали. Також вона зазначила, що після того, як Саакашвілі перевели до лікарні, його стан тільки погіршується.

Ситуацію у США у гостьовій студії «Ради» обговорили з політкоментатором Георгієм Біркадзе. Він дав оцінку стану Республіканської партії в США та кандидатурі ймовірного нового спікера Палати представників США Кевіна Маккарті. Зазначимо, що зазвичай він коментує питання гуманітарної ситуації в Україні та міжнародну допомогу з відновлення країни. Достеменно невідомо, з чого Біркадзе є експертом і на чому заснована його експертність.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про прогнози для української культури у 2023 році. Він сказав, що працює тактика виживання, яка дозволить пережити зиму. Також, за його словами, в міністерстві вже розробили стратегію відновлення української культури. Крім того, Ткаченко розповів про наміри вичистити російських пропагандистів із США та Європи й надалі поширити цю роботу на країни Азії та Африки. Щодо закону «Про медіа» Ткаченко сказав, що цей закон — дороговказ для медіа, і для повноти картини треба ще ухвалити новий закон про рекламу.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з волонтером і політиком Сергієм Притулою. Говорили про супутник, співпрацю з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, народні байрактари й конфлікт між фондом Притули і фондом Порошенка щодо придбання  гусеничних бронетранспортерів Spartan. Різницю в ціні Притула пояснив одномоментним запитом на велику кількість техніки. Попереднього разу команда Суспільного показувала інтерв’ю з Притулою 21 липня.

Також у блоці Суспільного зробили інтерв’ю з генерал-лейтенантом Олександром Павлюком.

О 21 годині в етері національного марафону розпочався показ фільму «Крути 1918».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY