Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 грудня

17 Грудня 2022
1388

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1388
Обшуки у священників московської церкви, надання систем протиповітряної оборони Patriot і засідання Європейської Ради.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці телеканалу «Ми — Україна» показали інтерв’ю амбасадорки Великої Британії Мелінди Сіммонс. З нею говорили про війну та ймовірне покарання Росії за цю війну.

Традиційно для нічних етерів нацмарафону до гостьової студії «Ми — Україна» також долучився політкоментатор Валентин Гладких для обговорення обшуків у церковників Московского патріархату. Він сказав, що обшуки у церквах не спонтанні. Також він сказав, що Православна церква України має виявити стриманість і дозволити священникам УПЦ МП перейти до української церкви, але важливо прорахувати, чи це не мімікрія й намагання підлаштуватись. Крім того, він також коментував питання позбавлення мандатів депутатів, які пройшли до парламенту від уже ліквідованої «Опозиційної платформи — За життя».

До студії Суспільного наживо долучився керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан. З ним говорили про передачу Україні систем протиповітряної оборони Patriot. Він розповів, що системи інтегруватимуться до загальної системи протиповітряної оборони, а особливість їх використання полягає у тому, що вони перехоплюють балістичні ракети. Зокрема це може бути реакцією на готовність Ірану передати Росії ракети цього типу. Нагадаємо, що США обіцяють передати лише одну батарею ракет.

Про готовність до відключень світла і газу говорили з експертом з підбору акумуляторів та інверторів Олексієм Дрегвалем, експертом із туристичного спорядження Артемом Помазаном і шеф-кухарем Ігорем Брагіним.

Декілька разів протягом доби включали кореспондентку «Радіо Свобода» у Брюсселі Зоряну Степаненко. З нею говорили про засідання Європейської Ради.

Закон «Про медіа» знов обговорили з нардепом Микитою Потураєвим. Попередньої доби з ним вже обговорювали цю тему в етері марафону «Єдині новини». Він знову розповів про нововведення закону та процес його ухвалення. Детальніше про те, які зміни принесе закон «Про медіа», читайте в інтерв’ю Микити Потураєва «Детектору медіа».

А про гуманітарну ситуацію на звільнених територіях та евакуацію українців говорили з радницею заступника керівника Офісу президента України Оленою Симоненко.

Наприкінці доби в етері марафону показали фільм Яніни Соколової «Чисте зло» — історії українок, яких зґвалтували російські окупанти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1388
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду