Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 грудня

20 Грудня 2022
628

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
628
Заборона російських медіа у Європі, зустріч Лукашенка з Путіним, а також День Святого Миколая.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з повторів.

З міністром культури й інформаційної політики України Олександром Ткаченком говорили про дев’ятий пакет санкцій проти Росії, який забороняє мовлення ще чотирьох російських медіа у Європі. Міністр розповів, що цього кроку добивались давно, проте це збіглось із ухваленням судового рішення. Ткаченко висловив сподівання, що вдасться розширити цей пакет санкцій. Також він розповів, що у Франції має розпочатись робота із захисту інформаційного простору, а також міжнародним партнерам передали план дій щодо проведення міжнародного форуму.Щодо генераторів для українських медіа Ткаченко сказав, що вони передаватимуться на телеканали та ретранслятори, аби забезпечити мовлення.

Також до блоку «Ради» цього дня включали двох радників міністра внутрішніх справ України — Вадима Денисенка та Ростислава Смірнова. З Денисенком говорили про удари безпілотниками та стан російської військової промисловості та випуску ракет, а Смірнов коментував удари по об’єктах критичної інфраструктури та відновлення на звільнених територіях. Загалом цього дня у блоці «Ради» було 27 гостьових включень.

Про зустріч Путіна та Лукашенка у блоці Суспільного говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком та головою кабінету білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Валерієм Ковалевським. Подоляк під час свого включення нагадав, що Білорусь вже десять місяців війни надає Росії усю свою інфраструктуру для ведення війни.

Крім того, у блоці Суспільного показали майстерклас з першої домедичної допомоги, який провів інструктор Григорій Мацишин. А також привітання дітей з Днем Святого Миколая.

Команда «1+1» зробила офлайн-студію біля однієї зі святкових столичних локацій.

У гостьовій студії «1+1» зустріч Путіна й Лукашенка обговорили з секретарем Ради національної безпеки та оборони України Олексієм Даніловим та представником пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрієм Юсовим.

Про ситуацію навколо Китаю у гостьовій студії «1+1» наприкінці доби говорили з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком та співзасновником Українського інституту майбутнього Юрієм Романенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
628
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду