Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 грудня

21 Грудня 2022
405

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
405
Збільшення кількості радикалів у Європі, захист містобудівного закону і включення представників Офісу президента.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У «Нічній варті» від «1+1» цієї доби говорили з воєнним експертом Дмитром Снєгирьовим, послом із особливих доручень Міністерства закордонних справ України Олександром Щербою і політологом Андреасом Умландом. З першим говорили про перебіг воєнних дій та ймовірність їх виходу межі України. А з Щербою та Умландом обговорили зміни поглядів у Європі та вплив на неї війни в Україні. За словами Умланда, посилилась хвиля радикалізму й партії правих ідеологій отримують місця в парламентах європейських держав. Проте, за його визначенням, після потрапляння до парламентів їхні ідеології змінюються. Він прогнозує, що за пару років, імовірно, буде спад захоплення правими ідеологіями.

Крім того, у блоці «1+1» двічі повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

З народною депутаткою Оленою Шуляк у блоці ICTV/СТБ говорили про забудову великих міст та наслідки недоброчесної забудови. Зокрема вона хвалила законопроєкт №5655 про реформування містобудівної сфери й відкидала його критику. Олену Шуляк про титрували як голову «Слуги народу», а противників законопроєкту до гостьової студії не запрошували, тож їхня аргументація була зрозумілою глядачам лише зі слів Шуляк.

Ситуацію у регіонах у гостьовій студії ICTV/СТБ обговорили з радницею голови Дніпропетровської ОВА Наталією Бабаченко, голова Київської ОВА Олексієм Кулебою, головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим та речницею Донецької ОВА Тетяною Ігнатченко.

Гостьову студію телеканалу «Ми — Україна» розпочали з включення радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка. Після нього показали брифінг заступника керівника ОП Кирила Тимошенка. Ще з одним радником керівника ОП Олександром Роднянським (молодшим) згодом говорили про ціни на газ та санкції проти Росії.

На захист містобудівного законопроєкту №5655 під час свого включення виступив і заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. Він сказав, що цей закон зробить прозорими містобудівні умови. Нагадаємо, що петиція проти законопроєкту набрала 25 тисяч голосів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду