detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.11.2022 12:48
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада
Інтерв'ю з діячами культури, конфлікт в етері Суспільного та все ще вибори у США.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Про зміну російських наративів у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили із виконавчою директоркою Українського інституту медіа та комунікацій Діаною Дуцик. Також з нею говорили про загибель Кирила Стремоусова. Експертка сказала, що це типовий шлях людей, які були інструментами Росії і виконали свою задачу.

Традиційно для спільного телемарафону для обговорення гуманітарної ситуації на звільнених територіях запросили радника міністра внутрішніх справ України Ростислава Смірнова. Він регулярно долучається до гостьових студій у блоках різних телеканалів. Починаючи з 1 травня його запрошували до марафону 79 разів. Крім нього, з радників Дениса Монастирського до етеру регулярно долучається Вадим Денисенко.

Цієї ночі у блоці «Ми — Україна» було 15 гостей. Вони тримають цей показник третій етер поспіль. Пізніше Ростислава Смірнова також вмикали у блоці «Ради». Там із ним говорили про ситуацію на фронті.

Також до гостьової студії «Ради» запросили експерта з економічних та політичних питань Георгія Біркадзе. Цього разу з ним говорили про міжнародну підтримку України та тиск на російську економіку. Минулого разу, 8 листопада, він коментував у студії телеканалу енергетичну безпеку та переведення приватних підприємств у підпорядкування Міністерства оборони.

На Суспільному показали інтерв’ю ведучої Єлизавети Цареградської з лідером гурту «Воплі Відоплясова» Олегом Скрипкою. Він розповів про музику під час війни та образ українця у культурі, до створення якого, за словами ведучої, доклався й сам Скрипка. Крім цього, музикант розповів про фестивалі на підтримку української культури та необхідну роботу з відокремлення українського від радянських наративів. Також показали інтерв’ю з акторкою Адою Роговцевою.

Про вибори у США у гостьовій студії Суспільного говорили з російським політкоментатором Андрієм Піонтковським та капітаном першого рангу військово-морських сил США у відставці Гаррі Табахом, росіянином за походженням. Під час діалогу між Табахом та Піонтковським стався конфлікт: Табах назвав Піонтковського полковником, а той у відповідь виматюкався.

Далі говорили з президентом Української асоціації зовнішньої політики Володимиром Хандогієм та показали інтерв’ю Ігоря Шавра з колишнім послом України в США Валерієм Чалим.

У блоці ICTV/СТБ про політичну ситуацію в США та її наслідки для України говорили з експертом Українського інституту майбутнього Ілією Кусою. Він сказав, взимку в США буде перемир’я між різними партіями, бо зима може бути складною для країни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY