Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня

23 Вересня 2022
616

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
616
Звільнення українських захисників з російського полону, псевдореферендуми, мобілізація та ядерний шантаж.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок ICTV/СТБ складався з новинних сюжетів. Кілька разів протягом етеру показали відео доповіді керівника Офісу президента Андрія Єрмака президенту Володимиру Зеленському про обмін полоненими. Нагадаємо, що вчора вночі стало відомо про звільнення з російського полону 215 військових, серед яких є пресофіцер полку «Азов» Дмитро Козацький. Завдяки його фотографіям світ побачив героїчну оборону Маріуполя та «Азовсталі».

Також стало відомо, що в обмін на захисників України Росії передали підозрюваного в державній зраді нардепа Віктора Медведчука.

Про ядерний шантаж з боку Кремля у гостьовій студії «Інтера» говорили з керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном. З 24 лютого Україна руйнує міфи про потужність російської армії, й механізми шантажу більше не працюють, сказав експерт.

Про звільнення українських військових із російського полону у блоці «Інтера» говорили із заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком. Він анонсував брифінг, на якому розкриють усі важливі деталі обміну. Також Тимошенко наголосив, що все відбулось завдяки президенту України, а операцію координував особисто керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Тимошенка запрошували й до гостьових студій «1+1» та «Ради». У всіх включеннях він повторював, що обмін курував Єрмак за завданням президента Зеленського. Крім того, до блоку «Ради» від ОП також запрошували радника Єрмака — Михайла Подоляка.

Ситуацію в Росії після оголошення часткової мобілізації у студії «1+1» обговорили з журналістом Романом Цимбалюком. Він сказав, що Путін відкрив нескінченний людський ресурс, оскільки «тільки тих, хто служив в армії», у країні дуже багато. Нагадаємо, Цимбалюк працює в УНІАН з 2004 року. З 2008-го до кінця 2021 року перебував у Москві як кореспондент інформагенції. У грудні 2021 року стало відомо, що в РФ йому інкримінують розпалювання ненависті та ворожнечі. На 24 грудня його викликали на допит, а вже 25-го стало відомо, що Цимбалюк виїхав до України.

О 19:15 в етері нацмарафону розпочалась трансляція брифінгу щодо повернення захисників України з російського полону за участю керівника Офісу президента Андрія Єрмака, керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, виконувача обов’язків голови СБУ Василя Малюка та послів країн, громадян яких звільнили в результаті обміну.

Про обмін, міжнародну ситуацію, мобілізацію та псевдореферендуми на окупованих територіях у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Її виступ більше був схожий на політичний ролик, ніж на інтерв’ю. Пізніше гостем етеру був радник керівника ОП Сергій Лещенко.

Згодом до блоку «Ради» знову включили міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який до цього був учасником брифінгу. Він повторив, що курував організацію обміну Андрій Єрмак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
616
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду