Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня

18 Вересня 2022
740

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
740
Нульова вартість колаборанта Стремоусова, шість годин повтору у блоці ICTV/СТБ, нелюбов Петрова до «ОПЗЖ» і критика «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Блок ICTV/СТБ складався з повторів новинних сюжетів, включень та інтерв’ю попередньої доби. Показали розмови з філософом Вахтангом Кебуладзе, правозахисницею Альоною Луньовою, волонтеркою Татою Кеплер та рятувальником Іваном Марицем. Також двічі показали розмову із заступником міністра економіки Денисом Кудіним та пані послом США в Україні Бріджит Брінк.

Про колаборанта Кирила Стремоусова у блоці «Інтера» говорили з першим заступником голови Херсонської обласної ради Юрієм Соболевським. Він спростував заяви Стремоусова, що проти нього готувались замахи. За словами Соболевського, колаборант ні ан що не впливає, а його життя нічого не варте, тому жодних операцій проти нього не готували. Нагадаємо, Стремоусов уже тікав з тимчасово окупованого Херсона до Росії.

У блоці «1+1» цього дня говорили з головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк. Вона розповіла про підготовку до опалювального сезону та свій візит до Америки на запрошення тамтешньої благодійної організації. Також у розмові з нею йшлося про про допомогу переселенцям, військовим, бізнесу та ІТ. Зауважимо, що Віолета Лабазюк була обрана до Хмельницької обласної ради від партії «За майбутнє» у жовтні 2020 року, а вже у грудні того ж року очолила обласну раду. Паралельно з депутатською роботою вона очолює хмельницький осередок жіночого руху партії «За майбутнє» та благодійний фонд свого чоловіка — нардепа Сергія Лабазюка, який входить до депутатської групи «За майбутнє». Вона часто буває в ефірі спільного телемарафону саме у блоках «1+1». Отже, бачимо новий рівень просування партії «За майбутнє», близької до власника «1+1» Ігоря Коломойського, у спільному ефірі «Єдиних новин».

У блоці «1+1» говорили про ракетний удар по Кривому Рогу та його наслідки з військовим експертом Олександром Коваленком та заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Оленою Крамаренко.

З головою Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольгою Герасим’юк обговорили відновлення українського мовлення на звільнених територіях. За її даними, від початку повномасштабної війни припинили мовлення 210 телерадіокомпаній та лише 27 відновили роботу. Зокрема, повернулись по два мовники на Чернігівщині та Миколаївщині, а також один мовник на Донеччині.

У блоці «Ради» питання покарання колаборантів обговорили з політтехнологом Володимиром Петровим. Замість того, щоб відповідати на запитання ведучих, він розкритикував їх за запрошення в ефір нардепів від «ОПЗЖ», які підтримували російську агресію, та попросив більше не включати його в ефір, поки практика запрошення проросійських політиків не припиниться. Зокрема, Петров згадав Валерія Гнатенка — ексмера Дружківки, який підтримав російську агресію ще 2014 року. Валерій Гнатенко чотири рази був в етері національного телемарафону саме у блоці «Ради».

Питання міжнародного трибуналу для Росії у гостьовій студії «Ради» обговорили з головним консультантом кабінету керівника Офісу президента України Олегом Гавришем та двома нардепами зі «Слуги народу» — Олександром Качурою та Оленою Хоменко.

О 22 годині розпочався концерт Наді Дорофєєвої, яка презентувала свою нову програму у рамках проєкту Dorofeeva.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
740
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду