Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня

20 Вересня 2022
647

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
647
Похорон Єлизавети II і ще один нардеп із колишньої ОПЗЖ в ефірі «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Шестигодинний блок «Інтера» складався з новин попередньої доби, повтору концерту Тіни Кароль та нічної новинної студії, яку веде Дмитро Чистяков.

У блоці «1+1» прощання з королевою Великобританії Єлизаветою II та призначення нового короля обговорили з журналістом-міжнародником Ієном Пенеллом, журналісткою Сніжаною Старовицькою та учасник колективу «Говерла» Петром Купранцем.

Декілька разів протягом блоку «Ради» показали сюжети за участі радника міністра внутрішніх справ Ростислава Смірнова, який розповів про відбудову Київщини та допомогу людям.

Також знову до гостьової студії «Ради» запросили нардепа, обраного від «Опозиційної платформи — За життя» — цього разу Олександра Лукашева, який зараз входить до депутатської групи «Відновлення України», орієнтованої на на київського забудовника Вадима Столара. Від цієї депгрупи до етеру телеканалу останнім часом долучались Анатолій Бурмич та Валерій Гнатенко. Сам Столар фігурує у розслідуванні «Української правди» «Батальйон Монако» про українських політиків, які під час війни перебувають закордоном на Лазурному узбережжі. Також нардеп цього року продав свій медіахолдинг.

Нагадаємо, що два дні тому політтехнолог Володимир Петров у блоці «Ради» розкритикував ведучих за запрошення в ефір нардепів від «ОПЗЖ». Зокрема, він згадав Валерія Гнатенка — ексмера Дружківки, який підтримав російську агресію ще 2014 року. Тоді ж він попросив більше не запрошувати його до гостьової студії телеканалу поки там присутні представники проросійської партії.

Більше про присутність нардепів від ОПЗЖ в ефірі марафону читайте тут.

Паралельно з гостьовою студією транслювали відео прощання з королевою Великобританії Єлизаветою II.

Тричі протягом доби до різних гостьових студій включали голову Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк. Вона була у блоках  «1+1», «Ради» та Суспільного. Та двічі, у блоці «Ради» і Суспільного, включали директора Агентства реформування сектору безпеки Віктора Ягуна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
647
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду