Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня

28 Вересня 2022
782

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
782
Агросектор під час війни, нерозміновані території та артисти-зрадники.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Вночі у блоці «Ради» про розпад Росії та псевдореферендуми на окупованих територіях говорили з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком.

«Рада» організувала офлайнову студію, куди запросили Ростислава Смирнова, радника міністра внутрішніх справ  України. З ним та іншими гостями обговорювали, чи варто повертатися у нещодавно звільнені села. Дмитро Лубінець, уповноважений ВР із прав людини, наголосив, що зараз треба зважати на інформацію про розмінування, адже у населених пунктах можуть бути розтяжки. Ведуча запитала у Лубінця, чи може зараз держава забезпечити дотримання всіх конституційних прав українців, які хочуть їхати додому в місця, де ще нещодавно були окупанти. Той відповів, що право на пересування якщо і обмежується, то це роблять задля забезпечення права на безпечне життя. Третій запрошений — Павло Сушко, заступник голови комітету Верховної Ради з гуманітарної політики — говорив про безпеку людей, які планують повертатися у звільнені села у Харківській області.

Далі обговорювали ситуацію в економіці. Так, фінансовий аналітик Олексій Кущ сказав, що коливання курсу у межах кількох гривень — це абсолютно нормально. Нардеп Данило Гетьманцев спрогнозував поступове здешевлювання гривні. У ще одному гостьовому блоці говорили про агрополітику. Цю тему обговорювали й у блоках інших каналів

На «Інтері» почали ефір із включення Дмитра Анопченка із американського Сенату. Він говорив про завершення фінансового року у США та про те, як це позначиться на допомозі Україні, зокрема зброєю.

З народною депутаткою із групи «За майбутнє» Іриною Констанкевич у блоці «1+1» говорили про рішення литовського парламенту щодо в’їзду росіян, які втікають від мобілізації. Зауважимо, що нардепи від «За майбутнє» бувають в ефірі марафону лише у блоках «1+1».

В одному з сюжетів міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що незабаром порушить питання щодо позбавлення нагород артистів та інших діячів культури, які підтримали російську агресію або в інший спосіб дискредитували себе. Це прокоментувала, серед інших, співачка Анастасія Приходько, яка у 2009 році представляла на пісенному конкурсі «Євробачення» Росію. За ініціативу Міністерства культури виступає і Тіна Кароль, яка з початку вторгнення Росії у 2014 році припинила концертувати в Росії.

Про можливий розпад РФ та її поразку у війні у блоці ICTV/СТБ говорили з політкоментатором Володимиром Фесенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду