Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня

22 Вересня 2022
704

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
704
Порошенко і Тимошенко у блоці ICTV, часткова мобілізація та російська опозиція.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтер» цієї доби в національному етері не було.

Під час «Нічної варти» у блоці «1+1» ведучі говорили про звільнення українських територій та українську культуру. У студії працювали Євген Плінський, Наталя Островська, Євген Куксін та Марія Васильєва. В перервах між блоками токшоу показували повтори попередньої доби.

Традиційно до блоку «Ради» запросили радників міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенка і Ростислава Смірнова. Пізніше Денисенка також запрошували до блоку Суспільного. Обидва радники належать до команди «Українського інституту майбутнього». Нагадаємо, що до 2019 року міністр Денис Монастирський також був одним з експертів цієї громадської організації.

Часткову мобілізацію росіян у блоці Суспільного обговорили з опозиційними російськими журналістами та політиками. До етеру долучили журналіста видання The Insider Тимура Олевського та опозиційного політика Гаррі Каспарова. З останнім також говорили про проведення псевдореферендумів на загарбаних територіях України. Каспаров не вперше з’являється в етері національного марафону: з 1 травня його запрошували до різних гостьових студій шість разів.

Також показали інтерв’ю керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігоря Солов’я. З ним говорили про інформаційний фронт. Він відразу сказав, що головні воїни інформаційного фронту — це військові, які своїми діями нівелюють усі закиди ворогів. Експерт говорить, що проведення незаконних референдумів на окупованих територіях — це також спроба змінити інформаційний порядок денний. Після «приєднання» окупованих територій Росія спробує позиціонуватись як країна, яка обороняється від агресії.

До блоку ICTV/СТБ запросили Петра Порошенка, якого протитрували як п’ятого президента України та голову партії «Європейська солідарність». Політик розповів про свою роботу на міжнародній арені, закликав НАТО надати Україні членство в альянсі, розповів про підтримку США та закликав американців давати українським військовим нові літаки й системи протиповітряної оборони. Це чи не перша поява Петра Порошенка в ефірі спільного телемарафону за всі майже сім місяців.

Пізніше до блоку ICTV/СТБ запросили народну депутатку України Юлію Тимошенко, яку також протитрували як голову «Батьківщини». Вона говорила про рішення Путіна оголосити мобілізацію в Росії.

Про інформаційну ізоляцію людей на окупованих територіях говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він сказав, що під час його поїздки на Харківщину туди привезли друкований наклад газети «Обрії Ізюмщини», а зараз готується до друку газета «Слобожанський край». Наступним кроком буде відновлення телебачення і радіомовлення. Також, за словами міністра, ведеться робота над поверненням українського телерадіомовлення на окупованих територіях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
704
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду