Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня

29 Вересня 2022
739

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
739
Аграрна політика, мобілізація в Росії та ймовірна заборона російських медіа у Європі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» та цієї доби в національному етері не було.

Добу розпочала команда телеканалу «Рада», хоча за звичною ефірною сіткою її мали продовжити ICTV/СТБ, які закінчували попередню добу.

У блоці каналу «Рада» радник президента Олег Устенко говорив про 350 мільярдів доларів активів Центробанку Росії. Наразі ці ресурси заморожені. Устенко розповів про ймовірність їх використання для  відбудови України після перемоги.

Політкоментатор Олексій Якубін говорив про новий алгоритм роботи країн-гарантів безпеки України і про можливі майбутні обриси загальної безпеки в Європі.

У студії «Ради» говорили про агробізнес, зокрема про додатки на кшталт «Є-робота», які допомагають українцям шукати роботу в цьому секторі. Передбачається створення 300 тисяч робочих місць, уже подані 10 тисяч заявок, 25 угод готують до підписання. Це переважно робота у тепличних підприємствах. Про це в студії мали розмову із виконавчим директором UkraineInvest Сергієм Цівкачем. Обговорювали у студії й допомогу українському агробізнесу від держави та міжнародних партнерів. Головний меседж годинної розмови: Росії не вдалося знищити аграрний сектор в Україні.

Був і другий блок онлайн/офлайн-студії, під час якого деякі гості говорили із ведучими наживо, а деякі — виходили на зв’язок онлайн. Зокрема, взяли тему збитків, які Росія вже завдала Україні. Експертом із цієї теми «зробили», серед інших, політкоментатора Валентина Гладких. Третій (гостьовий) блок присвятили обговоренню псевдореферендуму, який росіяни провели на окупованих територіях.

На Суспільному ведуча Олена Ремовська говорила з міністром оборони Естонії Ханно Певкуром, зокрема про військові навчання поблизу з кордонами Росії (виявилося, що вони були заплановані давно). Також спілкувалися із віце-прем'єр-міністром татарського уряду у вигнанні Рафісом Кашаповим. Він вважає, що Кремль умисно намагається знищити людей, які мислять не так, як російська влада. Говорили цього дня й про ймовірність ядерної атаки.

У блоці ICTV Вадим Карп’як говорив із літературознавицею Вірою Агєєвою про зміни у шкільній програмі та пропаганду української літератури у світі.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко був в ефірі і цього дня. Він сказав, що на саміті ЮНЕСКО у Мексиці планує підняти питання відлучення Росії від керування спадщиною через її злочини в України. Кількість злочинів проти культурної спадщини сягнула вже понад 500, а збитки —  сотні мільйонів євро; підрахунки тривають. Питання запровадження санкцій проти російських медіа в Європі наразі лишається відкритим. Втім європейські колеги продовжать, каже міністр, працювати у напрямку заборони пропагандистських каналів у Європі. Міністр розповів і про врятовані у звільненій Балаклії на Харківщині україномовні книжки та намагання знищити українську літературу.

Під час тривалого включення говорили і про судовий процес щодо «Скіфського золота» з Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
739
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду