Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня

17 Вересня 2022
905

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
905
Стандартний набір гостей у студії «Ради», звільнення Харківщини та провали російської дезінформації.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали традиційне для нічого етеру токшоу «Нічна варта». У студії працювали Євген Плінський, Наталя Островська, Євген Куксін та Марія Васильєва. Першу частину шоу присвятили звільненню українських територій та запросили до студії керівника підрозділу сил спеціальних операцій української армії Дениса Ярославського.

У другій частині говорили з експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком. Експерти цього інституту регулярно долучаються до національного марафону, зокрема й Іван Ступак, який із 1 травня бував у блоках різних телеканалів понад 20 разів. Зауважимо, що виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, який також є радником міністра внутрішніх справ, — один із найчастіших гостей національного марафону.

До гостьової студії «Ради» цього дня запросили вже звичних глядачеві експертів та гостей. Серед них були політкоментатори Ігор Петренко та Олексій Якубін, експерт-міжнародник Богдан Ференс, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, воєнні експерти Петро Недзельський і Дмитро Снєгирьов та економічний експерт (і колишній чиновник) Георгій Біркадзе, який говорив про міжнародну підтримку України. Загалом до гостьової студії «Ради» було запрошено 23 учасники. Більше гостей було лише у блоці Суспільного — 26.

Двічі у блоці Суспільного влаштовували дебати між депутатами різних фракцій. Спочатку говорили з представниками «Слуги народу» Ольгою Василевською-Смаглюк та «Голосу» Ярославом Железняком. А потім із нардепами від «Слуги народу» Єгором Чернєвим та з «Європейської солідарності» Олегом Синюткою. Такі дискусії в ефірі, де представлені точки зору різних фракцій, бувають у марафоні лише в ефірі Суспільного.

Повторили інтерв’ю ведучого Суспільного Андрія Діхтяренка з генерал-майором Ігорем Гордійчуком, яке вже транслювали 14 та 15 вересня. Як і раніше, під час повторів на екрані не показують плашку «повтор».

У блоці ICTV/СТБ про російські фейки та дезінформацію говорили з керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим. Експерт сказав, що починаючи з 24 лютого, Росія не змогла спродукувати жодного фейку, який би не був одразу розвінчаний. Також він сказав, що навіть у дружніх до Росії країнах кремлівські фейки не спрацьовують. За словами Шаповалова, в Росії вже немає монолітної громадської думки, тому там хочуть зробити засідання парламенту закритими від громадськості і преси.

Також до гостьової студії ICTV/СТБ запросили капітана 103-ої окремої бригади територіальної оборони Олександра Ганущина для обговорення перебігу війни. Проте його також протитрували як депутата Львівської обласної ради, що не має стосунку до його служби (Ганущин був обраний від «Європейської солідарності», однак його партійність не зазначали).

Також у блоці медіагрупи показали інтерв’ю з амбасадоркою США в Україні Бріджит Брінк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
905
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду