Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 вересня

16 Вересня 2022
644

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
644
Безпілотники Яценка, заборона проросійських артистів, ракетні удари по Кривому Рогу та експертиза Фесенка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок Суспільного складався з повторів етеру попередньої доби та інтерв’ю за 11-те і 13 вересня.

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію на передовій та російський терор говорили з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. Він сказав, що росіяни вибудовують оборонні рубежі та намагатимуться до зими затягувати час.

Про удари по Кривому Рогу також говорили з першим заступником міністра внутрішніх справ України Євгенієм Єніним.

Знову цього дня до етеру запрошували політкоментатора Володимира Фесенка, який регулярно бере участь у гостьових студіях, коментуючи міжнародну й українську політику. З ним обговорювали можливі сценарії розпаду Росії. У серпні саме Володимира Фесенка найчастіше запрошували коментувати питання міжнародної політики в ефірі марафону.

У блоці «1+1» з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про позбавлення російських артистів почесних звань «заслужених» та «народних». Ткаченко сказав, що деякі артисти виїжджають за кордон, пишуть, що вони представники України, та руйнують культурний фронт. Зокрема, він навів як приклад історію з Ані Лорак, котра назвала себе «народною артисткою України», щоб виступити на концерті в Європі. Зауважимо, що співачка замовчує війну Росії проти України та живе в Росії.

Цього дня до студії «плюсів» запросили радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка. З ним говорили про стан звільнених територій, масові поховання на Харківщині та візит президента Зеленського до Ізюма.

Про виробництво безпілотників у блоці «1+1» говорили з підприємцем Володимиром Яценком. Він є одним із співзасновників «Монобанку» та до грудня 2016 року працював у «ПриватБанку». У 2021 році його затримували в аеропорту «Бориспіль» за підозрою у «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем» (у справі, пов’язаній із «ПриватБанком»). Зараз же Яценко позиціонується як виробник безпілотників та організатор курсів із управління безпілотниками для військових, і про банківські проблеми йому не нагадували.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
644
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду