Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня

15 Серпня 2022
741

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
741
Ситуація на передовій, нова пісня Jerry Heil та відмова від російської музики.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

У блоці «Ради» повторили включення та інтерв’ю попередньої доби. Зокрема, ще раз показали інтерв’ю з міністрами внутрішніх справ Денисом Монастирським, цифрової трансформації Михайлом Федоровим та соціальної політики Оксаною Жолнович. Вони не містили критичних запитань від журналістів та були більше схожі на звіти про роботу міністерств.

Також повторили гостьову студію, де Назар Довгий вів розмови з політкоментатором Олексієм Буряченком, директором Центру близькосхідних досліджень Ігорем Семиволосом та радником президента України з економічних питань Олегом Устенком. Зауважимо, що Устенко регулярно коментує події в етері національного марафону. З 1 травня його запрошували до гостьових студій різних каналів 34 рази.

У блоці Суспільного першу частину випуску присвятили обговоренню визнання Росії державою-спонсором тероризму. Цю тему коментували у студії юристи-міжнародники Юрій Пархоменко і Борис Бабін, а також представник Світового конгресу українців у Японії Сергій Кореннов.

Також у блоці Суспільного повторили інтерв’ю з блогером Данилом Гайдамахою, яке було в етері 9 серпня, та з колишньою полоненою Анною Мокроусовою. Кожне з інтерв’ю транслювали в етері вже втретє.

Співачка Jerry Heil розповіла про свою нову пісню «#КОХАЙТЕСЯ_ЧОРНОБРИВІ» й актуалізацію заповітів Тараса Шевченка. Також з нею говорили про українського аграрія Олександра Поворознюка, зокрема про його вплив на створення цієї пісні. Протягом двох днів трек зібрав на ютубі понад 300 тисяч переглядів.

Питання відмови від російської музики у студії Суспільного обговорили з продюсером Денисом Путінцевим. Він розповів про сучасний український реп, зокрема про Kalush й Skofka.

Оперативну ситуацію на фронті у блоці ICTV/СТБ коментували керівниця пресцентру сил оборони та охорони оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк та мілітарний експерт Петро Черник. Останній сказав, що Україні потрібні сучасні літаки для того, щоб суттєво посунути окупантів і змінити лінію фронту. Черник вважає, що раніше осені про це говорити зарано. Він — один із регулярних коментаторів військової ситуації в національному етері. З 1 травня його включали до гостьових студій різних телеканалів 23 рази.

У блоці «Інтера» про заяву Amnesty International та роботу міжнародних організацій мали розмову з політичним коментатором Володимиром Фесенком. А про розвиток оборонної промисловості — з нардепом Федором Веніславським. Ці спікери регулярно присутні в етері нацмарафону. Загалом Фесенко включався до гостьових студій 31 раз та коментував питання української та міжнародної політики, а Веніславський мав 41 включення та коментував політику України, міжнародні відносини, воєнні дії.

О 21:00 в етері національного марафону розпочався концерт народних пісень та пісень української естради у метро. На початку концерту оголосили: «За ініціативи президента України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
741
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду