detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
20.08.2022 09:36
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня
Демонтаж пам’ятника Катерині II, ціни на харчі та купівля першого українського супутника.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному марафоні не було.

Зустріч Зеленського та Ердогана у нічному блоці «Ради» обговорили з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком. Він сказав, що українську сторону не цікавлять жодні переговори, поки не будуть звільнені українські землі, і говорити мовою компромісів Україна не планує. До обговорення цієї теми також долучили політкоментатора Ігоря Петренка.

Ситуацію з аграрним сектором та цінами на харчі у блоці «Ради» обговорили з заступником голови Всеукраїнської аграрної ради Денисом Марчуком, першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України Тарасом Висоцьким та експертом і колишнім чиновником Георгієм Біркадзе. Марчук та Висоцький регулярно коментують ситуацію з агроринком в Україні у блоках різних телеканалів. Біркадзе цього разу розповідав, наскільки фахово працює український уряд та особисто міністр агрополітики Микола Сольський.

На початку блоку Суспільного повторили декілька інтерв’ю, які були в етері раніше. Зокрема з японським журналістом Такаші Хірано та актором Олексієм Суровцевим.

Демонтаж пам’ятника російській імператриці Катерині II в Одесі у блоці Суспільного обговорили з місцевим депутатом Петром Обуховим та істориком Тарасом Гончаруком. Говорили загалом про знесення російських пам’ятників. Науковець розповів, що не може бути в Україні пам’ятників тим, хто вчиняв злочини проти української державності. Український мінкульт також підтримав знесення пам’ятника, проте остаточне рішення щодо нього передали до Одеської міської ради.

До блоку ICTV/СТБ запрошували таких представників уряду та окремих міністерств: міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, міністерку економіки Юлію Свириденко, першого заступника міністра внутрішніх справ Євгенія Єніна, радника міністра аграрної політики та продовольства Маркіяна Дмитрасевича. Зауважимо, що Єнін регулярно з’являється в етері національного марафону. З 1 травня його запрошували до різних студій 50 разів — це один з найвищих показників запрошених спікерів, та вдвічі більший, ніж у самого міністра внутрішніх справ України.

Про купівлю супутника говорили із волонтером і телеведучим Сергієм Притулою, зокрема  дали йому пояснити, чому він обрав саме такий супутник, і відповісти на критику. Детальніше про маніпулятивні закиди на адресу фонду Притули читайте в матеріалі «Детектора медіа».

У блоці «Інтера» показали документальний фільм виробництва ICTV «Кремль: брехуни при владі».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY