Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня

14 Серпня 2022
883

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
883
Визнання Росії спонсором тероризму, робота українських підприємств та експорт зерна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1»,  «Рада».

У нічному блоці ICTV/СТБ повторили включення попередньої доби. Зокрема з новою міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович та двічі показали одне й те ж саме включення міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Нагадаємо, він говорив про боротьбу проти російської пропаганди у світі, а також про брак фінансування для марафону «FreeДом», якому треба розвиватись й для нього вже обговорюють конкретні проєкти із західними партнерами.

Поточну ситуацію із експортом українського зерна та кризу аграрного сектору обговорили з нардепом від «Слуги народу» Дмитром Соломчуком у блоці «Інтера». Цю тему він коментує в ефірі марафону регулярно (раніше, поки «Медіа Група Україна» ще існувала, переважно в її блоках). Загалом із 1 травня він з’являвся в етері марафону 20 разів.

У блоці «1+1» для обговорення перспектив відбудови України та відновлення роботи підприємств запросили нардепа із групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка. Не варто розраховувати лише на міжнародну підтримку, необхідно також залучати український бізнес, наголосив Лабазюк. За його словами, розв'язати проблему з бізнесом можна, запустивши друк гривні та прив’язавши ці гроші до промисловості. На думку нардепа, друг грошей для перезапуску виробництва не призведе до девальвації національної валюти. Включення з ним тривало одинадцять хвилин.

Нардепи групи «За майбутнє» з 1 травня 35 разів включались до гостьової студії «1+1». Щоразу їх титрують з прив’язкою до партійної приналежності, а не профільних комітетів, у яких вони працюють. Група «За майбутнє» — друга за представленістю у марафоні політична сила.

У блоці «Ради» російські інформаційно-психологічні операції обговорювали з радником керівника Офісу президента, колишнім нардепом Сергієм Лещенком. Росія — держава-терорист, яка використовує шантаж за для збереження окупованих територій, акцентував Лещенко. Як коментатор він найчастіше з’являється в етері «Ради» та Суспільного.

Також у блоці «Ради» показали короткі інтерв’ю з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським і міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Монастирським коментував такі теми, як рівень злочинності, носіння зброї, боротьба з диверсантами на початку війни та процес розмінування звільнених територій. Федоров розповів про нестачу ІТ-фахівців у світі, проєкт «Армія дронів» та розширення переліку електронних документів. Критичних питань журналісти не ставили, принаймні в етері їх не показали, й обидві розмови справляли таке враження, наше міністри прийшли в етер прозвітувати про свою роботу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
883
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ivan
615 дн. тому
Йдіть нах з своїм Етером, клоуни
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду