Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня

12 Серпня 2022
646

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
646
Закон про медіа, ситуація на фронтах та боротьба з російськими міфами у вивченні української історії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

У шестигодинному блоці Суспільного повторили включення попередньої доби. Зокрема депутата Ізюмської міської ради Максима Стрельника, військового експерта Олександра Коваленка, голови Державної інспекції ядерного регулювання України у 2017—2021 роках Григорія Плачкова та директора програм Інституту політичної освіти Олександра Солонтая. Також повторили інтерв’ю з право захисницею і колишньою полоненою Анною Мокроусовою (було в етері 10 липня), з блогером Данилом Гайдамахою (було в етері 9 липня) та директором Національного інформаційного бюро Олександром Смирновим (було в етері 7 липня).

Анна Мокроусова розповіла, як за часів, коли росіяни окупували Луганськ, вона намагалась чинити спротив і потрапила в полон. Найгірше для неї у полоні була втрата контролю над своїм життям та відчуття, що вона повністю залежить від волі інших людей. Анна Мокроусова говорить, що зараз Україна збирає та документує воєнні злочини, скоєні росіянами.

Як і раніше, під час повторів на екрані не показують плашку «повтор».

У блоці ICTV/СТБ з представницею Дитячого фонду ООН Людмилою Паламар говорили про створення гарячої Національної гарячої лінії «Доказово» 0800351896. За номером телефону лінії можна отримати інформацію про грудне вигодовування, вакцинацію та здоров’я дітей. Гостя розповіла, що створення лінії було актуальним і до війни, проте зараз потреба в ній ще гостріша, бо не всі батьки мають зв’язок із лікарем. Зараз на лінії працює 30 експертів із вакцинації та 20 експертів із дитячого харчування й грудного вигодовування.

Виконавчий директор благодійного фонду «Солом'янські котики» Андрій Єрофєєв у блоці ICTV/СТБ розповів про надання рятувальникам та саперам наборів для розмінування. Також організація вчить дорослих і дітей поводитись із вибухонебезпечними предметами.

Про нову концепцію вивчення історії та мультикультурний вплив на становлення й розвиток України говорили з істориками Сергієм Громенком та Кирилом Галушком.

Із міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у блоці «Інтера» обговорили скандальну заяву Amnesty International. Урядовець сказав, що ця заява матиме  більше наслідків для організації, ніж для України, і що правозахисникам не варто допомагати росіянам у війні (власне, ці наслідки вже почалися). Також із ним говорили про боротьбу проти російської пропаганди. Міністр сказав, що медійники, які висвітлюють події в Україні, можуть припускатись помилок, і якщо вони їх визнають і виправляють, тоді все гаразд.

Щодо законопроєкту про медіа Ткаченко сказав, що він унормовує всі закони, ухвалені у 90-ті роки XX сторіччя, наближає Україну до ЄС та створює нормальні умови для роботи медіа, зокрема онлайн-видань. В останні тижні тему закону про медіа піднімали у марафоні регулярно — зазвичай у розмовах із головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк та з Олександром Ткаченком. Позиції критиків законопроєкту та незалежних експертів, які аналізують його якість, в ефірі спільного телемарафону не представлені. Докладніше про різні позиції щодо цього закону читайте у першій та другій частинах опитування ДМ. 

Із політкоментатором Володимиром Фесенком ведучі «1+1» говорили про злочини росіян та ядерний шантаж. Фесенко — один із найчастіших гостей спільного телемарафону: з травня його запрошували до етеру 28 разів, коментує він зазвичай міжнародну й українську політику та воєнні дії. Більше про завсідників марафону читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
646
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду