Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня

7 Серпня 2022
1402

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1402
Декомунізація, російські фейки та зйомки українки у серіалі «Любов, смерть та роботи» від Netflix.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

У шестигодинному блоці Суспільного показали повтор включень попередньої доби, а також старих інтерв'ю з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком (було в етері 6 липня), співачкою Златою Огневич (було в етері 9 липня), актором Михайлом Іллєнком (було в етері 16 липня) та майстринею ювелірної справи Катериною Тітовою (було в етері 18 липня). Під час трансляції повторів на екрані немає плашки «повтор».

З керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим у блоці ICTV/СТБ говорили про найпоширеніші фейки, які розповсюджують росіяни. Він розповів, що топтеми: «Україна не потрібна партнерам», «Україну чекає демографічна криза» та «Україна намагається знищити своїх військових». Проте фактично росіяни займаються не лише поширенням фейків, а й фабрикацією доказів, зокрема не допускаючи нікого в Оленівку.

З українською кіноакторкою Аліною Смоляр говорили про головну роль у серіалі Netflix «Любов, смерть та роботи» та номінування на премію Еммі. Вона розповіла про знімальний процес, знайомство з персонажем та волонтерські проєкти по збору коштів для української армії.

У блоці «Інтера» з нардепом Єгором Чернєвим говорили про військову допомогу Україні та ймовірне надання військових літаків. Гість розповів, що поступово вже йде контрнаступальна операція та знищуються склади окупантів на окупованих територіях. Також, за його словами за місяць-півтора має прийти нова зброя, що посилить становище української армії.

Про прибирання радянських пам’ятників в Естонії говорили з директором Центру європейських ініціатив Євгеном Криштафовичем. Зокрема в Естонії хочуть прибрати радянський танк, який розвернуто дулом у сторону Таллінна.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю з азовцем на псевдо Мольфар. Говорили про полон побратимів, оборону «Азовсталі» та поранення. З нардепом із  групи «За майбутнє» Тарасом Батенком говорили про заборонені партії та люстрацію представників цих партій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1402
Читайте також
11.08.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 919
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 228
31.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду