Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня

5 Серпня 2022
1038

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1038
Російська література, Wi-Fi у шкільних бомбосховищах та готовність до опалювального сезону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Експерт з економічних та політичних питань Георгій Біркадзе та економіст Олексій Кущ у блоці «Ради» коментували зростання цін в Україні. Якщо навіть вдасться відновити логістику товарів, ціни все одно не повернуться до рівня 23 лютого, вважає Біркадзе.

З директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком говорили про надання Україні першого траншу фінансової допомоги від Євросоюзу. Як пояснив експерт, ці кошти спрямують на підтримку енергетичної галузі. Також він додав, що без виплати 8 мільярдів доларів Україна не зможе обійтися, тому завдання влади — прозоро розподіляти виділені ЄС гроші.

Наскільки високими є ризики, що Росія використає ядерну зброю? Чи вдадуться російські окупанти до ядерного тероризму? Як Україна звільнятиме свої території, які нині перебувають під контролем РФ? Ці питання у гостьовій студії «Ради» обговорювали з нардепом Федором Веніславським, аналітиком Олександром Кочетковим і військовим експертом Ігорем Романенком.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком. Із ним говорили про підготовку українських військових, санкції проти Росії та про те, чи дотримуються вимушені переселенці з України правил та зоконів держав, в які виїхали. Також дипломат коментував повернення закордонного майна, яке фактично належало Україні і яке після розпаду СРСР привласнила Росія.

Що робити з російською літературою? Цю непросту тему обговорювали у блоці Суспільного з письменниками Яном Валетовим та Сашком Лірником.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про програму забезпечення Wi-Fi у шкільних бомбосховищах. Урядовець сказав, що влада має намір забезпечити інтернетом 100% шкільних бомбосховищ, а бізнес надає роутери для цієї програми безкоштовно.

З міністром енергетики України Германом Галущенком говорили про готовність України до опалювального сезону та енергетичну війну Росії проти Заходу.

Проблему працевлаштування вимушених переселенців у блоці «Інтера» коментував виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський. Експерт сказав, що якщо жінки не знайдуть роботу, вони можуть виїхати за кордон, тоді як чоловіки будуть вимушені або перекваліфікуватись, або йти в армію. Питання перекваліфікації було на порядку денному в Україні й до початку повномасштабного вторгнення Росії, сказав експерт. Він вважає, що добре розвинений ринок дистанційної роботи може якоюсь мірою посприяти розв'язанню цієї проблеми.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1038
Читайте також
01.08.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 221
31.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 201
30.07.2022 09:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду