ОПУ про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда

ОПУ про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда

4 Серпня 2022
1762
4 Серпня 2022
15:46

ОПУ про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда

1762
Михайло Подоляк: Будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачання озброєння від західних партнерів.
ОПУ про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда
ОПУ про звинувачення Amnesty International у «порушенні законів війни»: Це дезінформація та пропаганда

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відповів на звинувачення міжнародної організації Amnesty International у тому, що Україна нібито «порушує закони війни».

Нагадаємо, 4 серпня Amnesty International заявила, що українські військові начебто «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях і в такий спосіб наражають цивільне населення на небезпеку.  

«Шкода, що така організація, як Amnesty International, бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди», – написав Подоляк у твіттері.

Подоляк зазначив, що Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні сили України в очах Заходу та зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу.

У коментарі LIGA.net Подоляк додав, що будь-які заяви про порушення з боку ЗСУ мають характер інформаційної операції для дискретизації української армії та зриву постачання озброєння від західних партнерів.

Адже пріоритетом для ЗСУ є збереження життів громадян в умовах повномасштабної війни з Росією. Також Подоляк повторив заклики української влади до мешканців Донеччини евакуюватися з міркувань безпеки.

«З 2 серпня розпочалася обов'язкова, але не примусова, евакуація. Ми допомагаємо нашим громадянам безкоштовно виїхати в безпечні місця, розселяємо та забезпечуємо всім необхідним. Цей процес триває, і ми, як і раніше, закликаємо скористатися можливістю евакуації та не ризикувати своїм життям», – заявив радник Єрмака.

Подоляк також нагадав, що Росія дотримується тактики тотального терору та ігнорує будь-які правила та закони війни, знищуючи цивільну інфраструктуру і мирне населення.

«Ми регулярно бачимо, як російська армія обстрілює житлові квартали за 500+ км від фронту, навмисне вбиваючи мирних громадян та дітей. Усі російські воєнні злочини фіксуються як нашими, так і міжнародними слідчими групами, і матимуть відповідні юридичні наслідки», – сказав Подоляк.

Міністр оборони Олексій Резніков коментуючи заяву Amnesty International, заявив, що єдиною причиною, чому сотні тисяч українців ще живі, хоча вже могли б загинути, – це самовіддані героїчні дії українських військових.

«Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям Росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували. Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет», – написав міністр у фейсбуці.

Резніков додав, що Україна – правова держава, що всебічно аналізує і дає оцінку, зокрема й юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов’язання.

«Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших ЗАХИСНИКІВ. Це я як юрист говорю. Віримо в ЗСУ, в увесь сектор безпеки та оборони, волонтерів та лікарів, рятівників та залізничників, аграріїв та IT-спеціалістів, віримо в Українців і в Україну! Разом до перемоги!» – резюмував міністр.

Нагадаємо, звіт Amnesty International обурив багатьох лідерів думок в соцмережах, зокрема:

  • Тетяну Трощинську, на думку якої, у самій природі цих диких звітів і моніторингу «"обох сторін" закладений баг»;  
  • Наталю Гуменюк, яка вважає, що проблеми доповіді Amnesty не в наявності спроби розповісти про українську сторону, а у лінощах розібратися, як було насправді, небажанні просто повернутися до підручників і зрозуміти, як ведеться «захисна війна»;
  • Олександра Павліченка, який назвав звіт Amnesty International маніпулятивним матеріалом.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду