Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня

9 Серпня 2022
941

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
941
Ядерний тероризм російської армії, ситуація навколо Тайваню й Китаю та жінки на передовій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Шестигодинний нічний блок ICTV/СТБ складався з повторів розмов, які показували раніше. Зауважимо, що під час трансляції на екрані не було титру «повтор».

У блоці «Інтера» американський політтехнолог Джейсон Джей Смарт коментував напруження, що зростає між Тайванем і Китаєм. Експерт сказав, що США не змішують проблеми російської воєнної агресії проти України та китайської — проти Тайваню.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко у блоці «Інтера» поінформував про наслідки російських обстрілів міста. За його словами, крім території Запорізької АЕС, військові РФ розміщують свою техніку у приватних будинках, використовуючи їх як прикриття.

У блоці «1+1» з пресаташе посольства Грузії в Україні (2005-2010) Бачо Корчилавою згадували про те, як у серпні 2008 року Росія атакувала Грузію. Гість вважає, що путінській Росії невигідно мати на своїх кордонах успішні країни, вона розглядає сусідні держави як своїх васалів. Також Корчилава додав, що агресія РФ проти Грузії та Молдови слід розглядати як репетицію перед повномасштабним вторгненням в Україну.

Із військовослужбовицею з позивним Кнопа розмовляли про жінок на російсько-українській війні. Вона поділилася своєю історією про те, як вирішила долучитися до територіальної оборони Києва, про те, як проходила бойову підготовку, яким був її перший досвід використання автомату, а також про те, як вона вчилася стріляти з гранатомета.

У блок каналу «Рада» запросили п’ятого посла США в Україні Джона Гербста, щоб обговорити з ним різні аспекти проблеми поширення російської дезінформації у світі. Не секрет, що Росія витрачає чимало ресурсів, аби нав'язувати світу свої пропагандистські наративи, сказав дипломат. Він також запевнив, що західні партнери надають Україні всю необхідну їй зброю, хоч і не завжди готові робити це оперативно. Гербст вважає, що наразі Україні потребує артилерії, яка може стріляти на відстань 150-300 кілометрів.

З політтехнологом Володимиром Петровим та керівником організації StopFake Євгеном Федченком аналізували звіт Amnesty International щодо дій ЗСУ, який спричинив скандал і спонукав очільницю «Amnesty International Україна» Оксану Покальчук звільнитися з посади. Петров вважає, що після оприлюднення цього звіту ця відома правозахисна організація втратила свою репутацію. Він додав, що у Росії, на його думку, достатньо грошей, щоб купувати лояльність міжнародних організацій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
941
Читайте також
11.08.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду