Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня

11 Серпня 2022
778

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
778
Відновлення українських міст, майстер-клас із хімічного захисту та ситуація з держбюджетом.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне. У блоці «Інтера» транслювали здебільшого новинні сюжети.

До гостьової студії «1+1» запросили директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з питань ліквідації надзвичайних ситуацій Віктора Вітовецького. У прямому етері він провів навчання із хімічного захисту, зокрема показав протигази та костюм хімічного захисту, а також розповів алгоритм дій у разі хімічної атаки.

Про українську музику у студії «1+1» говорили зі співачкою Тіною Кароль. Вона сказала, що в Україні достатньо багато талановитих співаків, які можуть замінити російських виконавців, заборонених через підтримку агресії та політики Кремля.

У блоці «Ради» голову Конгресу українців Латвії Яну Стрелєцу розпитали про припинення видачі росіянам віз до цієї країни.

З експертом з економічних та політичних питань Георгієм Біркадзе говорили про відбудову українських міст. Він розповів, що західні держави вже обирають міста, яким допоможуть з відновленням та відбудовою. Це відновлення триватиме у декілька етапів, частина з яких має початись терміново, аби люди могли повернутись додому та перезимувати. Експерт сказав, що повернення людей до своїх домівок має стимулювати відновлення економіки.

Про наповнення державного бюджету у блоці Суспільного говорили з народними депутатами Олексієм Гончаренком («Європейська солідарність») та Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»), а також з міністеркою економіки України Юлією Свириденко. Також розповіли про «Доступну іпотеку» — державну програму підтримки родин, які потребуватимуть житла.

З економістом Сергієм Фурсою говорили про залучення інвестицій в Україну. Інвестбанкір вважає, що допоки світ не визнає війну завершеною, всерйоз вкладати в український бізнес гроші ніхто з зарубіжних інвесторів не буде. Та поки що фінансова підтримка від партнерів України допомагає компенсувати дефіцит нашого бюджету.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
778
Читайте також
11.08.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду