Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 липня

7 Липня 2022
853

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
853
Про борщ, мову, гумор і повернення до школи.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці «Ради» про наслідки війни для української екосистеми говорили з міністром захисту довкілля Русланом Стрільцем. Він розповів, що лише спаленої російської техніки на території країни залишилось понад  220 тисяч тонн.

А з військовим експертом Костянтином Машовцем говорили про загрозу наступу зі сторони Білорусі та ймовірну мобілізацію мешканців тимчасово окупованих територій. Експерт сказав, що мобілізація українців проходить на території тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей; мобілізації на півдні не відбудеться, а лише певний облік та спонукання людей до співпраці з колаборантами.

У блоці ICTV/СТБ про волонтерство та популяризацію української мови говорили з блогером Андрієм Шимановським.

У блоці Суспільного ведуча Олена Ремовська провела інтерв’ю із кухарем Євгеном Клопотенком. Говорили про визнання ЮНЕСКО борщу нематеріальною спадщиною, яка потребує захисту. Медійниця із кулінаром готували борщ і говорили про наративи Кремля, про вплив війни на потенційну глобальну продуктову кризу. Клопотенко говорить: росіянам байдуже, що хтось десь може померти від голоду.

У нацмарафоні починають говорити про підготовку до навчального 2022—2023 року. Андрій Кравчук, перший заступник міського голови Ірпеня, каже, що чиновники «активно працюють» над тим, щоб із першого вересня відновити очне навчання. Йдеться про облаштування укриттів у дитячих садках та школах. У двох навчальних закладах Ірпеня не встигнуть підготувати сховища.

Юрій Кононенко, керівник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти, говорить, що там, де більш-менш спокійно, школи мають повернутися до очного навчання за умови облаштування укриттів. Обов’язковий для шкіл окумент, який може умовно називатися «Паспортом безпеки», ще розробляють.

Про мистецький фронт говорили з акторкою Іриною Сопонару. Запитів аудиторії на гумор не так багато, говорить комікеса.

У блоці «України 24» повернулися до практики титрувати Дмитра Сахарука як енергетика компанії ДТЕК, хоча він — гендиректор компанії. Він розповідав про відновлення енергетики у населених пунктах, які обстрілює армія Росії, та компенсацію постраждалим співробітникам компанії й родинам загиблих.

Ведучі цього каналу говорили про президента Росії Володимира Путіна і те, як він себе порівнює із Петром I. Фахівцем запросили доктора історичних наук Віктора Брехуненка. Він говорить: таким чином Путін показав, що він має загарбницькі плани та повторює тактику випаленої землі, яку впроваджував і російський цар Петро I.

Економічні питання обговорили з Олегом Устенком, радником Президента України з економічних питань.

О 21:30 у нацетері розпочалась трансляція документального фільму про борщ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
853
Читайте також
12.07.2022 07:41
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 057
10.07.2022 10:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 241
09.07.2022 09:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 641
08.07.2022 11:08
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 185
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 408
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 276
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду