Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня

5 Липня 2022
962

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
962
День незалежності США й День Нацполіції України, пресконференція Річарда Бренсона та виїзна студія телеканалу «Рада» на Майдані Незалежності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1»,  «Рада», Суспільне.

У блоці «України 24» показали пресконференцію Річарда Бренсона разом із міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Говорили про захист України, встановлення паритету озброєння з Росією, розвиток високих технологій та геополітичний баланс.

Політичний експерт Ігор Петренко у блоці «Інтера» говорив про розширення НАТО як ляпас Росії. До блоку ввійдуть Фінляндія і Швеція. Він відзначив зміну риторики Путіна щодо вибору фінів та шведів — якщо раніше він був категоричний, зараз говорить «це їхня справа».

Данило Гетьманцев, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, говорив із ведучим про потенційне отримання 500 мільярдів євро на відновлення України. Днями Україна представить проєкт з відновлення України, створений групою українських та іноземних експертів. Чи стане саме цей документ дороговказом, стане відомо згодом. Цей етап — один із кроків до ЄС.

Інтерівці підготували сюжети про відпочинок біля Світязя на Волині — там сезон доволі кволий. У блоці «1+1» показували волонтерів-іноземців, які працюють під обстрілами, сюжети з Миколаївщини, де через обстріли горять ліси, повернулися в ефір сюжети про правильне харчування та красу.

До дня Нацполіції України команда «1+1» включила міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Говорили про реформу поліції, яку частково видозмінила війна.

Про святкування Дня незалежності США розповідала спецкореспондентка Ольга Кошеленко. Цього дня на параді вперше сформували колону з українців. На цю тему говорили й у блоці каналу «Рада». Обговорювали й конференцію з питань відбудови України, яка тривала у швейцарському місті Лугано. Кореспонденти мали звідти включення наживо.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко говорив про надання допомоги України, арешт активів росіян, дипломатичну підтримку австралійців. Це відбувалось у виїзній студії на Майдані Незалежності. Такі вуличні студії для каналу стали традиційними.

У День незалежності США на «раді» цитували Джо Байдена, який задекларував подальшу підтримку України й висловив упевненість, що Кремль програє.

На Суспільному показали матеріал проєкту «Герої» про волонтера Тараса В’язовченка з Ірпеня, який допомагав  фіксувати поховання цивільних, поки тривала окупація міста.

Потім показали четверту серію проєкту «Знайти своїх» Катерини Осадчої та інтерв’ю Мирослави Барчук із мамою загиблого Романа Ратушного Світланою Поваляєвою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
962
Читайте також
10.07.2022 10:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 239
09.07.2022 09:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 636
08.07.2022 11:08
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 182
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 406
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 272
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду