detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
02.07.2022 09:44
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня
Наслідки ракетного удару по Одещині, ситуація на фронті та звільнення острова Зміїний від окупантів.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне,  «Україна 24», «Інтер»,  «1+1», ICTV/СТБ.

У блоці Суспільного повторили дві години етеру за попередню добу.

У блоці «Україна 24» говорили з Андрієм Сачковим, генеральним директором Північного гірничо-збагачувального комбінату групи «Метінвест» Ріната Ахметова. Він повідомив про зупинку роботи двох комбінатів — Південного та Інгулецького; на Північному працюють лише частково.

Роксолана Підласа, народна депутатка, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, розповідала про доступні кредити від держави для тих підприємств, які зруйнували російські снаряди та ракети.

Про позиції держави Ізраїль говорили у блоці «Інтера» із Сергієм Ауслендером. Він сказав, що народ Ізраїлю на боці Україні, а позиція держави є неоднозначною.

З Олегом Ждановим ведуча говорила про стратегічну важливість острова Зміїний, звільненого від російських військ. Росіяни втратили можливість вести спостереження і більше не зможуть планувати висадку десанту на Одещині, якщо схочуть. Вивішувати український прапор на острові поки що рано, оскільки він — під перехресним вогнем обох сторін.

Ольга Батова, виконувачка обов’язки голови Фонду держмайна, розповіла про зниження ризиків, пов’язаних з орендою державного майна. За аукціонами, які відбулися у лютому, не всі люди розрахувалися, надаючи довідки про форсмажор — війну.

У блоці «1+1» наживо розповідали з Одещини, де ворог поцілив по цивільних об’єктах — будинку і базі відпочинку.

Колишній заступник міністра економіки Польщі Пьотр Кульпа розповів про спеціальну стіну, яку поляки збудували для захисту від агресора. Це спеціальна стіна, яка може і ворога стримати, і при цьому є безпечною, скажімо, для тварин.

Говорили в ефірі про повернення полонених з «Азовсталі» — чимало тих, кого росіяни повернули, мають важкі опіки, ампутації кінцівок, порушення чи втрату зору. Про це говорила Наталія Заріцька, дружина одного із захисників «Азовсталі».

В ефір повертаються «мирні» сюжети — про зміну погоди, як уберегтися від спеки, про кицю, яка 10 годин їхала на підвісці в евакуаційному автобусі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY