detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
30.06.2022 09:16
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня
Санкції проти Росії, випуск нової марки «Українська мрія» та звільнення з російського полону 144 українців.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці «Ради» проблему безпеки цивільних обговорили з військовим експертом Костянтином Машовцем. Він вважає, що людям слід самостійно розпоряджатися власною безпекою, зокрема й під час повітряної тривоги, тому вибір — йти в укриття чи не йти — має бути особистим вибором кожної людини.

Наприкінці блоку «Ради» повторили годину етеру минулої доби, в якому Назар Довгий провів розмови з кандидатом політичних наук Сергієм Джерджем, політологом Петром Олещуком і генерал-майором запасу СБУ Віктором Ягуном.

З директором «Укрпошти» Ігорем Смілянським у блоці ICTV/СТБ обговорили запуск нової поштової марки «Українська мрія».

Фінансовий аналітик Сергій Фурса у гостьовій студії ICTV/СТБ розповів про те, як санкції вже працюють проти російської економіки. Він сказав, що заборона імпорту золота не обнулить доходи Росії від цієї галузі, проте багато компаній закриються, а люди втратять роботу — і це завдасть збитків економіці ворога.

У блоці Суспільного частину етеру присвятили розмові про таке поширене явище, як ігнорування повітряних тривог. Про важливість дотримання заходів особистої безпеки говорили з психотерапевтом Олегом Чабаном, речником ДСНС України Олександром Хорунжим, першим заступником міністра внутрішніх справ України Євгеном Єніним та журналістом Сергієм Ауслендером.

Олег Чабан пояснив: коли людина постійно перебуває у напруженні, вона втомлюється та звикає, починає нехтувати тривогами. Коли лунає сигнал тривоги, а далі нічого страшного у безпосередній близкості не відбувається, реакція на цей сигнал зникає. Щоб позбутись цієї втоми, людям необхідно усвідомлювати, що ніде на всій території України наразі немає 100% безпеки, тож якщо лунає сигнал-попередження, на нього треба реагувати.

Про побудову індустріальних парків у блоці каналу «Україна 24» говорили з нардепом Дмитром Кисилевським. Як він розповів, інвестори цих парків отримають податкові та митні пільги, засновником же такого парку може бути будь-який власник землі, який має від десяти до тисячі гектарів. Загалом зараз в Україні створено 53 індустріальні парки.

Виконавчого директора компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитра Сахарука в етері каналу «Україна 24» знову титрують як «енергетика компанії». Він розповів про роботу енергетиків в умовах війни та відновлення електропостачання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY