detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.06.2022 09:57
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня
Поновлення ракетних обстрілів Києва, кандидатство в ЄC та велике інтерв’ю Наталі Могилевської.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У блоці «1+1» показали дві години повтору токшоу «Нічна варта» від 23 червня. За цей час показали зокрема розмови ведучих з експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком, засновником білоруської організації «Білий Легіон» Сергієм Бульбою, головою литовського парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінасом Кащюнасом та музичним продюсером Володимиром Бебешком.

У блоці каналу «Рада» політкоментатор Олексій Якубін сказав, що Путін хоче тягнути час і в такий спосіб виснажувати Україну у цій повномасштабній війні. Також експерт зауважив, що жодна держава не отримувала статус кандидата на членство в Євросоюзі під час воєнних дій на її території.

Військовий експерт Дмитро Громаков в ефірі вкотре нагадав, що українцям не можна фотографувати блокпости та пересування військової техніки, не можна повідомляти те, що може бути корисним ворогу. Громаков також нагадав про необхідність перевірки інформації в офіційних джерелах. Експерт додав, що українська протиповітряна оборона може збити не всі види ракет, якими росіяни обстрілюють Україну.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов мав розмову із ведучою  ICTV/СТБ про репресії в окупованому Херсоні. Він сказав, що чоловіків умисно утримують і примушують виконувати фізичну роботу, б’ють — лишилося хіба що застосовувати фізичну страту. Він не виключає існування партизанського руху у Херсоні, але припускає, що цей рух не матиме вирішального впливу у звільненні цього міста, адже проти систем залпового вогню має застосовуватися аналогічна зброя.

Посилення ракетних обстрілів ведуча Суспільного обговорювала із військовим експертом Олегом Ждановим. Він пов’язує обстріли із політичними і військовими успіхами України.

Суспільне підготувало інтерв’ю із пані послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Розбудова українського громадянського суспільства — це частина того, що потрібно буде продемонструвати ЄС на шляху до членства. Спікерка із ведучою обговорили феномен популярності прем’єра Бориса Джонсона в Україні. Пані Сіммонс запевнила, що підтримка України з боку Британії є «позапартійною», хоча і часто її асоціюють із лідером уряду. Хто б не був прем’єром, політика підтримки України у Великій Британії навряд чи зміниться.

О 21 годині в етері нацмарафону показали інтерв’ю співачки Наталі Могилевської. Вона поділилася своїми спогадами про те, як пережила початок повнтмасштабного вторгнення росіян, розповіла про свій досвід участі у волонтерстві та про свої концерти. Співачка вважає, що Україна стримує ворога насамперед силою свого духу, який потрібно підтримувати концертами, зокрема й такими, які у час війни дає вона. Далі в етері показали концерт Могилевської у метро.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY