detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
26.06.2022 09:54
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня
Ситуація на передовій і в регіонах, міжнародна підтримка та санкції проти Росії.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «1+1».

У блоці ICTV/СТБ повторили інтерв’ю Вадима Карп’яка з Генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою, яке було в етері 23 червня.

З керівницею пресцентру сил оборони та охорони Півдня Наталією Гуменюк у студії говорили про оперативну ситуацію на фронті. Вона розповіла, що на Херсонщині ситуація постійно змінюється й росіяни після втрат позицій завжди намагаються їх відбити.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Він розповів про умови розвитку цифрової економіки, роботу міністерства та перебіг різних реформ.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в етері розповів, що у місті зараз почала погіршуватись ситуація з їжею на додачу до нестачі води. Також він сказав, що окупанти постійно розповідають у медіа, що в місті все добре, хоча насправді взагалі нічого не роблять для розв’язання гуманітарних проблем.

У блоці каналу «Україна 24» говорили з міністром захисту довкілля Русланом Стрільцем. Зокрема, про можливість отримати Україною репарації за вчинений росіянами екоцид та про співпрацю з міжнародними партнерами. Він сказав, що зараз першочергове завдання — очистити країну від сміття, яке залишилось внаслідок війни.

З головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим говорили про ситуацію на тимчасово окупованому півострові. За його словами, катування і викрадення активістів, до яких уже звикли в Криму, зараз поширилась на території тимчасово окупованих частин Херсонської та Запорізької областей.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю із послом США в Україні (2017—2019) Куртом Волкером про кандидатство України до ЄС. За його словами, причина рішення надати Україні цей статус не у війні, оскільки тоді б Грузія вже давно була в ЄС. Насправді питання у тому, що Європа просто вирішила розширити свої межі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY