detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.06.2022 08:41
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня
Сто днів повномасштабної війни, гуманітарна ситуація на окупованих територіях та виїзні студії «1+1» у Львові та Києві.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV / СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Олександр Солонтай, директор програм інституту політичної освіти, розповідав ведучій Суспільного, що нині українцям важливо розповідати світу про війну в Україні. Громадяни інших країн можуть впливати на своїх політиків, щоби ті підтримували Україну.

На Суспільному журналістка й ведуча Анна Чередниченко підготувала інтерв'ю із харківським мером Ігорем Тереховим. Його записали по відеозв'язку. Ведуча поцікавилась думкою Терехова, чи є Харків, як колись було заведено вважати, проросійським містом. Він стверджує, що 90% харків’ян говорить російською, у тому числі на фронті, але це нічого не означає. Харків’яни — українці й зараз боронять свою країну. При цьому Терехов не заперечує факт, що у 2014 році в Харкові були симпатики Росії, але коли люди побачили переселенців із Донецької чи Луганської областей, їхня думка почала мінятися, вважає він.

Ґрунтовне інтерв’ю дав в ефірі цього каналу історик Олександр Зінченко,. Його запросили у студію наживо.

Журналістка Ангеліна Карякіна взяла інтерв’ю в амбасадорки США в Україні Бріджит Брінк. Спілкувалися медійниця й дипломатка наживо в Києві. Цей фрагмент ефіру повторили й у час, відведений каналу «Україна 24». Бріджит Брінк мала зустріч із Володимиром Зеленським, його охарактеризувала як відважну людину, його поведінка й поведінка українців нині, каже вона, надихає весь світ. Для США важливо надавати підтримку, щоб Україна могла перемогти ворога, а також переконатись у тому, що Штати зможуть допомогти відновити Україну.

Ведучі «Україна 24» говорили з головним лікарем Національного інституту раку Андрієм Безносенком. Він розповів, що зараз онкоцентри в Херсоні, Мелітополі та Маріуполі перебувають під окупацією й колеги не знають, що там відбувається. Туди не передають ліки для важкохворих людей, які лишилися в окупації. Київський центр працює вже у штатному режимі, але багато пацієнтів нині в західній частині України — там навантаження зросло майже на 300%. Поки що ліки є, але гарантувати пацієнтам, що так і буде далі, неможливо.

Дмитра Сахарука, який найчастіше з’являється у блоці «України», знову назвали енергетиком ДТЕК, хоча титрують таки виконавчим директором ДТЕК.

Білорус Вадим Кабанчук, військовослужбовець полку імені Кастуся Калиновського, у блоці «Інтера» розповів про підрозділ, який боронить Україну від росіян ще з 2014—2015 років. Зараз білоруси, кілька сотень бійців, формують полк, який захищає Україну.

У одній із виїзних студій каналу «1+1» Наталія Мосейчук мала бесіду з мером Львова Андрієм Садовим, зокрема про те, як місто приймає переселенців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY