Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня

31 Травня 2022
826

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
826
Загроза епідемії у Маріуполі, ситуація на сході України та стан економіки.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада».

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з українським режисером та колишнім політв'язнем Кремля Олегом Сенцовим. Говорили про боротьбу проти вторгнення росіян, захист України, бойкот російської культури та загалом всього російського. Олег Сенцов сказав, що кров вбитих українців лежить на руках кожного росіянина, кожного з тих, хто підтримав російську агресію, навіть якщо ця підтримка була мовчазною.

У блоці Суспільного повторили двогодинний запис благодійного телемарафону Save Ukraine.

У блоці «України 24» присвятили увагу економічним питанням, які ведучі обговорили з російським економістом і публіцистом, радником міністра фінансів Сергієм Алексашенком, міжнародним експертом, економістом Ігорем Гарбаруком та народною депутаткою, членкинею Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ольгою Василевською-Смаглюк.

Долучився до етеру також голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги  та медичного страхування Михайло Радуцький. Він обговорив з ведучими ймовірність спалаху епідемій чуми, холери та дизентерії у Маріуполі, який окупували росіяни. Радуцький зауважив, що навіть у часи Другої світової війни перед європейським континентом не постав виклик боротьби з цими епідеміями.

З головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком мали розмову про боротьбу з фейками та пропагандою на окупованих територіях. Він розповів, що в Маріуполі росіяни вже запустили фейкове медіа під брендом міської газети «Приазовський рабочий». За словами Томіленка, перепони росіянам у їхньому намаганні взяти під контроль медіапростір на окупованих територіях створюють українські журналісти, серед яких є лише поодинокі випадки колаборантів. Також говорили й про можливість звільнення з російського полону українського оператора Василя Філімона.

Про критичну епідеміологічну ситуацію у Маріуполі говорили й у блоці телеканалу «Інтер». Міський голова Вадим Бойченко розповів, що росіяни спочатку вбили понад 20 тисяч мирних жителів міста, що спричинило появу масових стихійних поховань. Це створює критичну епідеміологічну небезпеку для тих, хто лишився в окупації. За даними міської влади Маріуполя, у місті зараз близько 100 тисяч цивільних, яким загрожує епідемія.

У блоці «1+1» про санкції проти Росії, нафтове ембарго та позицію європейських партнерів говорили з радницею міністра енергетики України Ланою Зеркаль. Вона розповіла, що вже зараз європейські політики ставлять питання про запровадження додаткового податку на російські енергоносії, аргументуючи це знижками, які отримує Китай. А з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем у студії «1+1» мали розмову про обрахунок збитків українському довкіллю, які завдали окупанти, а також про приєднання України до європейської програми захисту довкілля.

У гостьовій студії «Ради» про ситуацію з бюджетом України говорили з міністром фінансів Сергієм Марченком. Він розповів, що надходження до бюджету покривають лише третину видатків, дві третини вдається виплачувати завдяки міжнародним кредитам та грантам. Також міністр прокоментував деталі законопроєкту про повернення мит для імпортних товарів, що дозволить підтримати вітчизняних виробників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
826
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
5 016
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду