Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня

28 Травня 2022
916

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
916
Відносини України із найближчими сусідами та спецтема у блоці «Україна 24».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Журналіст і політичний експерт Дмитро Тужанський говорив у блоці Суспільного про угорсько-українські відносини, зокрема про обмеження купівлі пального іноземцями в Угорщині. Це може бути пов’язано із ситуацією всередині країни, браком грошей і високим навантаженням на бюджет під час виборів.

Говорили на гостьовому блоці цього каналу і про Ігоря Додона. Колишнього проросійського президента Молдови відправили під домашній арешт на 30 діб за підозрою у державній зраді. Валерій Паша, політолог із Молдови, аналізував події навколо Додона. Політолог говорить, що відносини між Молдовою і Росією через це не зміняться.

Команда «Україна 24» підготувала для глядачів спеціальний етер на тему «Війна і школа. Боротьба за майбутнє». Говорили з учителями та директорами шкіл про те, як побудована система освіти та чого очікувати у майбутньому, про появу нових тем для навчання тощо.

З міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом говорили про організацію дистанційного навчання, моніторинг якості освіти, який має розпочатись із вересня, та запровадження додаткових курсів і можливостей.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк у блоці каналу «Україна 24» говорила про протидію кремлівської дезінформації. Важливість цього питання, говорить Ольга Герасим’юк, іноземці не зовсім розуміють. У Раді Європи представники Угорщини, на думку Ольги Герасим’юк, можуть підіймати питання щодо російської мови в медіапросторі України.

З міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим говорили у блоці «Інтера». Ведучі і спікер обговорювали роботу «Дії», зокрема появу можливості подавати електронні декларації, а ще отримання необхідні для підприємців дозволи та декларації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
916
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду