Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня

26 Травня 2022
865

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
865
Виїзна студія «Ради» у Житомирі, день народження Симона Петлюри та економічний форум у Давосі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ, Суспільне.

У нічному блоці телеканалу «Інтер» повторили частину включень попередньої доби, зокрема розмову ведучого з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, радником міського голови Маріуполя Петром Андрющенком та першим заступником міністра внутрішніх справ України Євгеном Єніним.

У першій частині токшоу «Нічна варта», яке проводять у блоці «1+1», обговорювали працевлаштування українців за кордоном, а у другій — долю колаборантів та їхнє знищення. Згадали тут і про свідчення підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука проти Петра Порошенка. Обговорили цю тему з Валентином Гладких, якого цього разу представили в етері як кандидата філософських наук, хоча у більшості включень його титрують як політичного експерта чи аналітика ГО «Слово і Діло».

Вночі в етер включались кілька міністрів, зокрема міністр оборони Олексій Резніков та міністр спорту Вадим Гутцайт.

«Рада» організувала виїзну студію у Житомирі. За спинами ведучих було видно будівлю ліцею, зруйновану російськими ракетами. До слова тут запросили Олену Розенблат, місцеву політикиню та сестру екснардепа Борислава Розенблата, і протитрували її як координаторку громадської організації «Волонтерський штаб Житомира». Вона не просто розповіла про школу, в яку влучила російська ракета, а й вирішила, що аудиторії необхідно знати, що спортивний майданчик біля школи профінансував народний депутат Ігор Герасименко.

В ефірі каналу ICTV своєрідний «план Маршалла» для України ведуча обговорювала з київським міським головою Віталієм Кличком, який брав участь у Давоському форумі. Іноземні партнери цікавляться, каже Кличко, чи зможуть українці виграти війну, і декларують готовність фінансово допомогти із відновленням інфраструктурних об’єктів, які були знищені або пошкоджені російською армією. Кличко говорить, що міжнародним партнерам важливо, щоб Україна була незалежною від постачання енергоресурсів з Росії та працювала над реструктуризацією своїх теплових компаній.

Про форум у Давосі говорила у гостьовому блоці каналу ICTV директорка Фонду Олени Пінчук, координаторка центру Help Ukraine Ольга Руднєва. Нагадаємо, телеканал ICTV належить чоловіку засновниці фонду Віктору Пінчуку.

У блоці каналу ICTV розповідали про постать Симона Петлюри. Експертом виступив Ярослав Файзулін, кандидат історичних наук, директор Центрального історичного архіву. Він також є автором книжки про Петлюру. Оприлюднення документів про життя і роботу Петлюри, вважає експерт, сприятиме утвердженню його постаті в історії України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
865
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду