Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня

27 Травня 2022
842

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
842
Продовольча криза та ймовірність світового голоду, посилення боїв на сході України та виїзна студія «1+1» у Пущі-Водиці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ.

У нічному блоці, який вела команда Суспільного, показали інтерв’ю Олени Ремовської з учасниками гурту «Антитіла». Далі повторили дві години вечірнього етеру, у якому ведучі спілкувалися з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком, представником соціологічної групи «Рейтинг» Любомиром Мисівим, аналітиком Андерсом Аслундом. Також показали інтерв’ю з прем'єр-міністром в екзилі Республіки Ічкерія Ахмедом Закаєвим та іншими.

Вже традиційно до гостьових студій різних блоків долучались представники Міністерства внутрішніх справ: радники міністра Вадим Денисенко і Ростислав Смірнов, а також перший заступник очільника МВС Євген Єнін.

Олексій Оржель, керівник напряму «Енергетика», міністр енергетики та захисту довкілля України (2019—2020), у блоці каналу «Україна 24» говорив про ймовірність запровадження санкцій проти компаній, які порушуватимуть ембарго на російську нафту. Зараз, на думку експерта, є ризик, що росіяни намагатимуться змішувати свою нафту із, наприклад, нафтою у Казахстані та продавати її, ніби це вже не товар із Росії.

26 травня продовжили інформувати про перебіг форуму у Давосі. Роксолана Підласа, народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР з питань економічного розвитку, сказала, що цього року у Давосі вели дискусії про ймовірний голод у світі та продовольчу кризу, яка може статись, якщо Росія не розблокує українські порти. Наприклад, у Лівані ціни на хліб зросли на 70%.

За словами парламентарки, українська делегація пропонує партнерам кілька варіантів розблокування портів. Майже на всіх панелях і у кулуарах дипломати та дипломатки просять надати Україні важке озброєння, потрібне зокрема для того, щоб розблокувати порти.

З економістом Борисом Кушніруком у блоці «Інтера» говорили про шостий пакет санкцій проти Росії та газову залежність європейських країн. Експерт розповів, що санкції не зможуть зупинити цю війну, вони, на його думку, покликані попередити майбутню війну. Кушнірук вважає, що зупинити цю війну зможуть лише українські військові із військовою підтримкою з боку західних партнерів, а санкційний режим — це довготривала боротьба з Росією.

Команда телеканалу «1+1» організувала виїзну новинну студію у Пущі-Водиці на околиці Києва. Ефір вів Святослав Гринчук. Паралельно з новинною студією працювала гостьова з Наталією Мосейчук та Максимом Сухенком.

Із радником міністра внутрішніх справ Ростиславом Смірновим у блоці «1+1» говорили про роботу надзвичайників та залучення волонтерів до розчищення завалів. Він розповів, що наразі поступово починається перехід до етапу відбудови зруйнованого. А з депутатом групи «За майбутнє» Дмитром Лубінцем обговорили гуманітарну ситуацію на Донеччині, евакуацію людей з області та наслідки бойових дій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
842
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду