Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 травня

23 Травня 2022
916

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
916
Виїзна студія «Ради» у Харкові та візит президента Польщі Анджея Дуди.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Україна 24», «Інтер», «1+1»,  «Рада», ICTV/СТБ.

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Ролики про підтримку волонтерів, роботу медіа та допомогу людям з інвалідністю.

У новинних блоках розповідали про візит в Україну президента Польщі Анджея Дуди. Він виступав зокрема у Верховній Раді і подякував українцям, які боронять зараз від агресора не лише Україну, а й Польщу і цілу Європу. Показували також відеозапис звернення Зеленського, в якому президент України подякував Дуді.

У блоці каналу «Україна 24» народна депутатка Євгенія Кравчук говорила про міжнародну ізоляцію Росії та роботу українських дипломатів.

Микола Полозов, адвокат, російський правозахисник, не виключає, що соратники Путіна для отримання преференцій можуть самі здати свого лідера. У притягнення до відповідальності за військові злочини російських солдатів на території Росії правозахисник не вірить.

Народний депутат, заступник голови комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко розповів про кіберзахист особистих гаджетів українців, рівень якого суттєво зріс із початку повномасштабної війни.

Андрій Сідельников, лондонський політемігрант, лідер громадського руху «Говорите громче!», говорив зокрема про ймовірність конфіскації майна росіян у Великобританії. Він вважає, аби це стало можливим, потрібно привести у відповідність законодавство.

У нічному блоці телеканалу «Інтер» повторили інтерв’ю Володимира та Олени Зеленських ведучим ICTV з нагоди третьої річниці президентства. Говорили про складнощі роботи президента, російську агресію і повномасштабне вторгнення, а також про можливість завершення війни.

Обговорювали ситуацію на валютному ринку. Зокрема, економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ у блоці «1+1» сказав, що 39 гривень за долар — це не межа. Валютний курс він називає не найбільшою проблемою України, але вважає, що ситуація невдовзі має покращитись, зокрема завдяки експорту. Економіка має призвичаїтись до воєнного стану.

У блоці «1+1» двічі були народні депутати від фракції «За майбутнє» — про ситуацію в агропромисловому комплексі говорив Ігор Молоток, а Сергій Лабазюк — про воєнні дії. В обох випадках ведучі наголошували на тому, в яку депутатську групу входять депутати. «1+1» часто запрошує в ефір або позитивно згадує в сюжетах представників фракції, близької до власника каналу Ігоря Коломойського.

На площу Свободи в Харкові, де ведучі каналу «Рада» облаштували виїзну студію, запросили захисників міста, міського голову Ігоря Терехова і заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка. Останній говорив про звернення українців, які втратили житло: люди просять будувати багатоповерхівки на нових місцях хоча б у 200-300 метрах від тих місць, де під час обстрілів загинули люди.

Фахівчиня з комунікацій продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Вікторія Михальчук у блоці на ICTV сказала, що її колеги вважають, що в Україні цього року посіють на 20% менше зернових. Зараз продовольство вивозять не морем, як зазвичай, а альтернативними шляхами. Ємен, Сомалі і Південний Судан через російсько-українську війну постраждають найбільше, але брак зерна відчують у 50 країнах. Це станеться, якщо не розблокувати морські порти, якими користувалась Україна для експорту. В Україні найбільше потерпають від нестачі продовольства там, де тривають бойові дії, сказала експертка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
916
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду