Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 травня

22 Травня 2022
914

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
914
Військова допомога для України, конференція «Рамштайн-2» та велике інтерв’ю Володимира та Олени Зеленських.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

Канали регулярно показують у новинах та студійних блоках: звернення президента Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Ролики про підтримку волонтерів, роботу медіа та допомогу людей з інвалідністю. Транслювали відео до дня вишиванки.

У нічному етері «1+1» повторили дві години токшоу «Нічна варта» за 18 травня. У ньому говорили про ситуацію з пальним та подорожчання харчів. У повторі показали експерта ринку нафтопродуктів Сергія Куюна, президента нафтотрейдингової компанії з Польщі Адама Сікорського, економічного експерта Олексія Куща, співвласника Уманського тепличного комбінату Віктора Гордія, ексміністерку аграрної політики Ольгу Трофімцеву та головного редактора сайту про агробізнес Latifundist Костянтина Ткаченка.

У блоці телеканалу «Рада» першу частину етеру присвятили гуманітарним темам, натомість у другій частині основним питанням була нова військова допомога від США, зміни на карті воєнних дій та провали російської армії.

Зокрема з військовим експертом Сергієм Грабським говорили про невдачі Росії та провал армії окупантів. Експерт розповів, що Росія поступово починає відмовлятись від просування батальйонами, натомість починає рухатись меншими формуваннями, а також постійно намагається прорвати українську оборону.

Із військовим експертом Михайлом Притулою говорили про нові типи зброї, які Україна отримає від західних партнерів. Також говорили про ймовірну допомогу, яку затвердять на рівні міністрів оборони, які зустрінуться в онлайн-форматі під час конференції «Рамштайн-2».

У блок ICTV/СТБ знову запросили народну депутатку України Юлію Тимошенко, з якою говорили про можливу гуманітарну кризу та необхідність отримання озброєння від міжнародних партнерів.

Також показали велике ексклюзивне інтерв’ю ведучих телеканалу Вадима Карп’яка й Олени Фроляк із Володимиром Зеленським та його дружиною. Розмова тривала понад годину та була присвячена третій річниці перебування Зеленського на посаді, війну з російськими окупантами та її завершення.

Протягом дня у новинах на телеканалах з’являлись фрагменти інтерв’ю. А повний запис ще раз повторили у блоці каналу «Україна 24».

Приділили час і зміні курсу валют та постанові Нацбанку, якою дозволили банкам самостійно встановлювати курс. Зокрема у блоці Суспільного виконавча директорка Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова розповіла, що зміна курсу зумовлена необхідністю протидіяти операціям на чорному ринку. На думку експерти, зняття обмежень не призведе до значного зростання вартості валюти: за прогнозами аналітиків курс буде на рівні 34—36 гривень за долар.

В етері марафону говорили з представниками видавництв. Ведучі блоку каналу «Рада» Тетяна Гончарова та Вадим Герасимович говорили з генеральним директором видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким, а у блоці ICTV/СТБ Вадим Карп’як говорив з директоркою з комунікацій видавництва Vivat Галиною Падалко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
914
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду