detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.04.2022 09:53
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 квітня
Великодні богослужіння, інтерв’ю з предстоятелями ПЦУ і УГКЦ, концерт Святослава Вакарчука.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка; патріотичні ролики і антиросійські сюжети.  Українців агітують долучитись до збирання грошей на відновлення України.

Майже до четвертої години ранку транслювали великоднє богослужіння.

«1+1». Євген Плінський, Наталя Островська, Станіслав Ясинський і Євген Куксін. Ефір розпочали з трансляції токшоу «Нічна варта».

З публіцистом і дисидентом радянських часів Мирославом Мариновичем говорили про намагання Росії захопити Київ. Гість сказав, що доктрина «російського світу» була винайдена виключно для того, аби утримати Київ у складі Росії, оскільки без української столиці їхня держава перетворюється на Московію.

Редактор проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов розповів про ситуацію з російськими банками, відмову людей брати участь у соціальних опитуваннях і бажання росіян приховувати власну думку, оскільки вона не збігається з позицією влади.

З військовим експертом Олегом Ждановим поговорили про давні зазіхання росіян  на територію Криму, а також про протистояння між Кучмою і Путіним. Також експерт розповів про ліквідацію української військової потужності у 2003—2004 роках.

«Рада». У студії працювали Ольга Бутко, Катерина Павлова і Максим Зборовський. Розпочали з новини про ракетну атаку по Одещині, втрати окупантів, святкування Великодня у різних містах України. Показали звернення Володимира Зеленського.

З експертом із питань національної безпеки Андрієм Дацюком говорили про можливі провокації з боку Росії на Великдень. Експерт розповів, що у Росії лишається запас ракет, які вона може використати для ударів по Україні. Проте розконсервування потребує нових технологій, яких у Росії немає.

Далі перейшли до трансляції великоднього богослужіння Української греко-католицької церкви.

ICTV. Ведучі Петро Дем’янчук, Андрій Ковальський і Вадим Карп’як. У новинах говорили про евакуацію людей, ракетний удар по Одесі, святкування Великодня, обстріли Харківщини, перегрупування росіян, показали уривки пресконференції Зеленського,

З Олексієм Білошицьким, першим заступником начальника Департаменту патрульної поліції, говорили про роботу правоохоронців і правила правопорядку під час святкових богослужінь.

Показали інтерв’ю Вадима Карп’яка з головою Православної церкви України Епіфанієм. А згодом інтерв’ю з головою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком. Обидвоє священників сказали, що Україна наразі стоїть на захисті усього світлого і доброго.

Декілька разів протягом етеру показували великоднє звернення Володимира Зеленського.

Суспільне‎. У етері працювали В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков і Анатолій Єрема. У новинному блоці розповіли про візит Генсека ООН до Туреччини, обстріл Чугуєва, захоплення росіянами представників ОБСЄ, великодні святкування і обстріли українських міст.

З міністеркою тимчасово окупованих територій Іриною Верещук говорили про гуманітарні коридори, повернення примусово депортованих Росією українців, зокрема повернення дітей.

З депутатом від «Слуги народу» Єгором Чернєвим говорили про ситуацію на фронті, ставлення росіян до примусово мобілізованих мешканців окупованих територій, ставлення міжнародної спільноти до російської агресії. А також про лист німецьких інтелектуалів, які вимагали від Євросоюзу вплинути на Україну, щоб вона капітулювала перед Росією.

Радник президента з економічних питань Олег Устенко розповів про збитки України від нападу Росії, знищення основних активів, інфраструктури, житлового фонду тощо. Гість також розповів, що триває робота з ідентифікації майна росіян і Росії, а також передачу активів окупантів і ворогів у відновленні України.

Олександр Вілкул, керівник Криворізької військової адміністрації, розповів про формування російського наступального угрупування, яке має здійснити прорив у напрямку міста. Гість зауважив, що місто до оборони готове і про плани загарбників усі знають.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про облік руйнувань об’єктів культурної спадщини, а також порятунок того, що можна врятувати.

Далі в етері показали великодній концерт «Океану Ельзи».

«Україна 24»‎. У студії працювали Костянтин Лінчевський, Вікторія Малосвітна, Віталій Прудиус, Юрій Бібік і Максим Сікора. У новинах говорили про ракетні удари по Кременчуку, обстріли Харківщини, розповіли про ситуацію на передовій, втрати росіян, привітання Зеленського з Великоднем і святкування у різних містах.

З генеральним директором футбольного клубу «Шахтар» Сергієм Палкіним ‎говорили про акції, які проводять гравці клубу, аби розповісти світу про злочини російських окупантів. Гість розповів, що війна йде не лише на полі бою, а й у медіапросторі, і клуб має донести якомога ширшій аудиторії інформацію про те, що відбувається в Україні й чому вбивають жінок і дітей.

Голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк розповів про можливе використання росіянами ядерної зброї. Зокрема, експерт сказав, що світ уже не віритиме погрозам ядерною зброєю.

У етері повторили нарізку основних моментів пресконференції президента Володимира Зеленського.

З політичним аналітиком ГО «Слово і Діло» Валентином Гладких говорили про дипломатичне врегулювання війни і можливість бодай про щось домовитись з Росією.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY