detector.media
01.11.2022 15:25
Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник
Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник
Андрій Партика: Продажі телереклами у вересні були вдвічі більшими, ніж у серпні.

Президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що  продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, що є дуже хорошим показником в умовах війни.

За словами Партики, зараз на телебаченні лідирує фармацевтика, на неї припадає більше 70% телереклами залежно від місяця і відновлення інших категорій.

У вересні із телерекламою вийшли більше 140 брендів. Зокрема, до сейлз-хаусу прийшли клієнти, які раніше виходили на каналах «1+1 media», Inter Media Group та медіагрупи «Україна», наприклад, восени повернувся «Фармак».  

«Загалом продажі телереклами у вересні були вдвічі більшими, ніж у серпні: вони досягли 200 мільйонів гривень, а це дуже хороший показник. Ринок є тактичним, тобто якщо раніше завдяки угодам можна було заглянути з березня до кінця року з точністю 5%, то зараз у середині вересня не можна було заглянути на кінець вересня з такою ж точністю. Переговорів дуже багато, станом на сьогодні більшість агенцій відновили повноцінну роботу. Це великий плюс для галузі, тому що все одно клієнти самостійно не можуть оформити свої бажання й стратегії», — каже Партика.

Президент Ocean Media Plus додав, що  з телевізійних FMCG-гігантів, які в жодну кризу ніколи повністю не йшли з телебачення (Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Henkel), поки що нікого в ефірі немає.

«Один великий клієнт з їхнього числа планує стартувати в листопаді, цей старт відкладався чотири місяці. І часто для відсутності їхньої реклами на телебаченні є багато причин — від логістики, коли вся доставка йде тільки з Заходу автомобільними шляхами, і до тиску з боку торгівельних мереж. Але якщо подивитися на їхню виручку, то станом на травень вона впала всього на 10–15% у гривні і на 30% у фізичних обсягах. У фарми зараз теж мінус 7% виручки (продажі безрецептурного сегменту фарми впали на 7% у гривнях у вересні й на 8% у гривнях у серпні в порівнянні з аналогічними місяцями 2021 року. — «ДМ»). У порівнянні з іншими галузями це взагалі не криза. Коли на телебаченні в травні доходи становили 5% від рівня до 24 лютого, то, наприклад, у сектора нерухомості наша цифра викликала заздрість, що ми маємо хоч щось».

Найбільш активними зараз є локальні клієнти, які не мають варіанту перечекати і обійтися без 0,5% доходів у глобальному бюджеті. Реклама одних кормів для домашніх тварин глобального гравця (Nestle.  «ДМ») вийшла у відповідь на появу реклами їхнього українського конкурента. Але загалом відсутність FMCG обмежує можливості як телебачення, так і самих клієнтів.

У червні 2022 року Андрій Партика в інтерв’ю «ДМ» повідомив, що через війну та втрату доходів компанія мусила скоротити приблизно 15% працівників, а  бізнес-процеси стали досить «примітивні».

У травні-червні на ринок повернулись 23 бренди від 13 рекламодавців, а загалом на ринку тоді лідирувала фармацевтика.

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY