Перший номер на передовій війни за увагу: про що StarLightMedia говорила з рекламодавцями

Перший номер на передовій війни за увагу: про що StarLightMedia говорила з рекламодавцями

15 Листопада 2021
3769
15 Листопада 2021
16:34

Перший номер на передовій війни за увагу: про що StarLightMedia говорила з рекламодавцями

3769
Дев’ятого листопада медіагрупа StarLightMedia провела День партнера — щорічну зустріч із рекламодавцями. «Детектор медіа» розповідає, про що говорили на сцені й за лаштунками.
Перший номер на передовій війни за увагу: про що StarLightMedia говорила з рекламодавцями
Перший номер на передовій війни за увагу: про що StarLightMedia говорила з рекламодавцями

Як театр починається з вішалки, так цьогорічна зустріч StarLightMedia з рекламодавцями починалася з тестування на COVID-19. Його потрібно було пройти всім гостям на додачу до сертифікату вакцинації. І для жодної людини з тисячі запрошених не робили винятку. Наприклад, через відмову вакцинуватися не пустили на вечірку керівництво одного зі стратегічних партнерів групи. Для тих, хто не зміг прийти, зробили онлайн-трансляцію офіційної частини заходу. А три дні потому окремо для співробітників в онлайн-форматі провели таунхол.

Як на хороше українське весілля, StarLightMedia запросила на свою вечірку тільки найближчих і найдорожчих гостей

І всіх протестувала на вході

Рекламодавцям, які вже встигли сходити на презентації «1+1 media» і «Медіа Групи Україна», вирішили максимально зрозуміло пояснити, що тепер вони прийшли на презентацію групи №1: цей посил стільки разів лунав у словах спікерів і був стільки разів показаний на величезних екранах по периметру залу, що не помітити його було неможливо.

«ICTV – №1 в Україні. СТБ – №1 серед жіночої аудиторії, Новий – №1 серед аудиторії 14–30 та 18–35. М1 та М2 — музичні лідери країни. <…> Ми дякуємо усім за довіру і партнерство. Ми закликаємо розвивати його в інтересах глядачів, українців, які щодня включають наші телеканали на батьківщині і за кордоном, в окупованих Донецьку і Криму, щоб отримати тепло друзів, щоб співпереживати і жити життям. Це дуже важливо. І це ми можемо зробити тільки разом, адже безкоштовне телебачення оплачується рекламодавцями», – пожартував із цього приводу СЕО StarLightMedia Олександр Богуцький.

Досягнення й плани групи в слайдах і цифрах

Ось де справжня магія телебачення: у телеканалу М2 вже немає національної цифрової ліцензії, але це йому жодним чином не заважає

Великі розміри StarLightMedia зумовлюють тяглість багатьох її процесів. Як і пряму рекламу, спонсорство в контенті групи тепер продаватиме виокремлена юридична особа — новостворена агенція інтегрованих рішень Brand Booster. Її очолив Анатолій Покровський, який перед цим недовго обіймав посаду директора StarLight Brand Content.

Гендиректор Ocean Media Андрій Партика: нова компанія буде займатися нестандартними рекламними проявами, спонсорством, інтеграціями і рішеннями на межі телевізійного контенту й диджиталу та постійно знаходитиметься в пошуку інновацій

Директор Brand Booster Анатолій Покровський та гендиректор Ocean Media Plus Сергій Смелянський: стережися, «Твоє ТБ»

Так само тяглим є рішення медіагрупи повертати на екрани колись популярні форматні шоу. Достатньо було успішного перезапуску «Україна має талант», щоби StarLightMedia упевнено оголосила курс на цілу серію форматних «камбеків».

Керівник дивізіону «Мовлення» Дмитро Троїцький: сьогодні увага стала найдефіцитнішим ресурсом, за який усі борються. StarLightMedia перебуває на передовій війни за цю увагу. І хоч як змінюється світ, хоч якою кнопкою вмикається екран, StarLightMedia – найбільша і найпопулярніша медіагрупа в Україні, яка утримує увагу найбільшої в країні аудиторії

Так, уже 29 листопада на ICTV вийде «Хто хоче стати мільйонером?» – його ведучим стане Станіслав Боклан.

Виконавча директорка ICTV Анастасія Штейнгауз: наступного року телеканал також покаже серіал про пригоди патрульних поліцейських на воді під назвою «Морська поліція. Чорноморськ», мінісеріал «Штурм» про українських спецпризначенців, гостросюжетний екшн із бандитськими розбірками «Круті міри», продовження серіалів «Дільничний з ДВРЗ», «Коп із минулого» і прем’єра «Гарячі копи». А «Ранок у великому місті» здивує віртуальною студією

На СТБ навесні 2022 року повернеться танцювальне шоу, його назву телеканал старанно приховує, але всі вперто здогадуються.

А восени глядачі телеканалу побачать оновлений «Х-фактор».

Виконавча директорка СТБ Людмила Семчук: телеканал уже знімає й четвертий сезон «Кріпосної»

На Новому каналі наступного року вийдуть «Форт Буаяр» та «На ножах».

Виконавча директорка Нового каналу Ольга Задорожна: а ще навесні телеканал запускає лінійку комедійних серіалів (200 прем'єрних серій) під слоганом «Смійся по-новому» у слоті 18:00, який продовжиться і восени. А також диджитал-проєкти: веб-серіал, нове шоу на ютубі та серіал у тіктоку

Керівник дивізіону «Виробництво» Володимир Локотко і Олександр Богуцький готові втілити всі ці амбітні виробничі плани вчасно та cost-ефективно

Цікаво, що тренд повернення до вже знайомих українцям форматів не зосереджується в межах лише StarLightMedia: телеканал «1+1» успішно показав і продовжив на другий сезон серіал «Моя улюблена Страшко» за форматом, який українці раніше бачили в російській адаптації, а також купив формат ще одного телешоу, яке наші глядачі дивилися приблизно в ті ж часі, що й «Форт Буаяр» — і не менш легендарного.

Коли минулого року змінювалася конфігурація продажів на ринку телереклами, чимало скептиків вважали, що StarLightMedia і «1+1 media» не зможуть співпрацювати, оскільки занадто довго вибудовували свої комерційні процеси з різних боків барикади. Рік потому можна помітити, що у двох медіагруп погляди сходяться багато в чому навіть за межами продажів. Наприклад, крім віри в «камбеки» форматів, обидві включили в периметр своєї уваги гендерну рівність як одну з цілей сталого розвитку – у короткій перспективі це сфера корпоративної соціальної відповідальності, але в довшій вона здатна трансформуватися і в бізнес-ефективність у тому числі.

А за тим, як «1+1» підбирається до першого місця ICTV у загальному рейтинговому заліку, просто цікаво спостерігати.

StarLightMedia працює над посиленням диджитал-напрямку, запросивши на посаду диджитал-директора Олексія Філановського. За допомогою власної освітньої та акселераційної програми I.Novate група прагне формувати внутрішні стартапи і розвивати інновації. І залишається вірною собі, не втягуючись у відкриті медіавійни з владою. Хоча й розширює інформаційне мовлення, збільшивши кількість щоденних випусків програми «Вікна-новини» до чотирьох.

Фото: «Детектор медіа», StarLightMedia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3769
Читайте також
26.10.2021 14:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 115
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду