Нацрада повторно відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії

Нацрада повторно відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії

11 Грудня 2020
1961
11 Грудня 2020
12:22

Нацрада повторно відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії

1961
Верховний Суд скасував попереднє рішення Нацради про відмову.
Нацрада повторно відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії
Нацрада повторно відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії

10 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повторно відмовила «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») у продовженні ліцензії на мовлення на частоті 104,6 МГц у місті Києві. Попереднє рішення Нацради про відмову, ухвалене ще в березні 2017 року, скасував 4 листопада 2020 року Верховний Суд України.

Нацрада в повторному рішенні знову послалася на те, що радіостанція має чотири не скасовані у встановленому законом порядку попередження: за запуск «Радио Вести» без погодження з регулятором; за пряму мову терориста Олександра Можаєва на прізвисько Бабай та вислови ведучого про українську мову як «бандерівську» та мову «карателів»; за ненадання Нацраді запису інтерв'ю Андрія Портнова, у якому вбачалися ознаки розпалювання ворожнечі; за випуск програми «Люди говорять» з Тетяною Монтян, де лунали образи на адресу учасників Революції гідності.

11 листопада 2020 року Нацрада отримала постанову Верховного Суду України від 4 листопада 2020 року за позовом ТОВ «ТРК “Дивосвіт”» до Нацради про визнання протиправним і скасування рішення регулятора, повідомив член Нацради Олександр Ільяшенко. Касаційний суд задовольнив позовні вимоги, скасував рішення попередніх судових інстанцій, ухвалені на користь Нацради, і скасував рішення регулятора про відмову в продовженні ліцензії. Тому Нацрада змушена була повторно розглянути заяву компанії про продовження ліцензії. Члени Нацради одноголосно вирішили повторно відмовити «Радио Вести».

Представників компанії на засіданні Нацради не було, хоча їх неодноразово запрошували різними способами, і розгляд питання один раз уже перенесли з 26 листопада. У день засідання Нацрада отримала від компанії заяву про відкладення розгляду. Свою відсутність директор компанії пояснив тим, що отримав повістку на допит у кримінальній справі. Очільниця юридичного управління Нацради Ганна Літвіщенко повідомила, що від слідчого дізналася, що директор радіокомпанії не з’явився на допит.

«У заяві (про відкладення розгляду) є два посили, – розповіла Ганна Літвіщенко. – Перший – щоб ми перенесли засідання. Але ми зробили все можливе, щоб забезпечити їхню присутність. І якщо будемо переносити знову – це може розглядатися як бездіяльність Нацради. Другий посил – щоб ми скасували рішення про переможця конкурсу на їхню частоту (4 квітня 2019 року в конкурсі на частоту 104,6 МГц у Києві перемогло нове Radio Jazz холдингу «ТАВР Медіа». – ДМ). Але в Нацради немає підстав, щоб скасувати рішення про визначення переможця конкурсу. Анулювати це рішення неможливо, крім як за рішенням суду. А в рішенні суду нічого про це немає, і жодного оскарження цього рішення немає».

Нагадаємо, що 3 березня 2017 року Нацрада відмовила київському «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») у продовженні строку дії ліцензії на мовлення на частоті 104,6 МГц у місті Києві. Того ж дня о 19:30 передавач було вимкнено і радіостанція припинила мовлення. 4 квітня 2019 року в конкурсі на частоту 104,6 МГц у Києві перемогло нове Radio Jazz холдингу «ТАВР Медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду