Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії

Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії

26 Листопада 2020
1982
26 Листопада 2020
18:32

Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії

1982
Суд скасував попереднє рішення Нацради про відмову.
Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії
Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії

26 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повторно відмовила чернівецькій радіостанції «Буковинська хвиля» в продовженні ліцензії на мовлення на частоті 100 МГц у Чернівцях. Попереднє рішення Нацради про відмову скасував 31 липня Чернівецький окружний адміністративний суд.

Нацрада у повторному рішенні знову послалася на те, що радіостанція має чотири не скасовані санкції: одне попередження 2017 року за недотримання програмної концепції і три штрафи 2017 і 2018 років: двічі за недотримання частки пісень державною мовою, один раз – за повторне порушення програмної концепції.

Власниця радіостанції Оксана Продан просила Нацраду переглянути своє рішення та продовжити ліцензію українській радіостанції, щоби створити в прикордонному місті альтернативу румунському радіо.

Вона наголосила, що суд визнав попереднє рішення Нацради про відмову в продовженні ліцензії протиправним і скасував його у трьох інстанціях. «Суд звертав увагу на те, що протягом останнього року діяльності радіостанції порушень не було, і це підтверджено плановою перевіркою. Всі інші порушення були зняті, суд у мотивувальній частині рішення сказав: телерадіоорганізація або провайдер вважається таким, що не притягався до відповідальності у вигляді штрафу, якщо протягом року після стягнення штрафу не повторював порушення, за яке отримав штраф», – сказала пані Продан.

Очільниця юридичного управління Нацради Анна Літвіщенко зауважила, що суд скасував рішення Нацради про відмову в продовженні. При цьому предметом розгляду суду не були санкції – тобто вони чинні та не скасовані судом. «Суд навіть не зобов’язав нас повторно розглянути вашу заяву. Але коли скасоване наше рішення про відмову – ми винесли рішення про повторний розгляд заяви», – додала вона. За словами пані Літвіщенко, цитована Оксаною Продан теза з мотивувальної частини рішення є лише думкою одного суду, яку Нацрада не зобов’язана брати до уваги.

Члени Нацради більшістю голосів вирішили повторно відмовити «Буковинській хвилі» в продовженні строку дії ліцензії та врахувати це рішення при оголошенні конкурсу на вільну частоту 100 МГц у Чернівцях.

Також Нацрада планувала 26 листопада повторно за рішенням суду розглянути заяву «Радио Вести» (ТОВ «ТРК Дивосвіт») про продовження ліцензії. Але компанія попросила перенести розгляд на наступне засідання, і члени Нацради перенесли.

Нагадаємо, 16 січня Нацрада відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду